Florin Cîțu a debordat de optimism în 2020. Finalul de an l-a trezit la realitatea pe care nu a acceptat-o: Deficit bugetar de 96 de miliarde

  • Florin Cîțu a spus, în plină pandemie, că deficitul va fi de 72,5 miliarde de lei, 6,7% din PIB
  • Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier

Ministrul Cîțu, omul care ține în mână banii țării, este propus pentru promovare. Liberalii și președintele Iohannis gândesc despre el că este numai bun pentru funcția de șef al guvernului.

Cîțu este cel care gestionează finanțele României. Anul acesta a debordat de optimism. Cînd toată lumea îl avertiza că situația e dură, el anunța senin succese financiare în lupta cu pandemia.

În aprilie Cîțu a anunțat un deficit de 72,5 miliarde de lei, 6,7% din PIB. Cîțu spunea atunci că produsul intern brut va scădea cu 1,9% în 2020. De la mare distanță de România, Fondul Monetar Internațional anunța o scădere a PIB mult mai mare, de 5%.

În noimebrie, la șapte luni de cînd finanțiști care se pricep i-au spus, a început și Citu să înțeleagă cifrele reale ale dezastrului. Deficitul ajunge la 96 de miliarde, iar scăderea economică recunoscută de Cîțu este de 4,2%. În șapte luni, Cîțu a mărit deficitul recunoscut cu peste 20 de miliarde de lei.
WALL