• Florin Cîțu: „Ni se fură forța de muncă în Ungaria
  • Cîțu a participat la o întâlnire cu oamenii de afaceri din Timiș
  • Ministrul finanțelor: „Am încredere că dumneavoastră (n.red. antreprenorii) veți găsi soluții

Ni se fură forța de muncă! E revelația ministrului finanțelor, Florin Cîțu, când numărul românilor plecați să-și facă rost peste granițe a ajuns la 6 milioane.

Nu saga românilor plecați la cules de căpșuni în Europa Mediteraneeană, nici Marea Sparangheliadă nu l-au făcut să spună asta! Ci auzul veștii că românii din vestul țării au început să ia drumul Ungariei ca navetiști. Florin Cîțu a promis soluții mediului de afaceri. Prima – statul nu va mai pune piedici.

„Eu stiu foarte bine că ni se fură forța de muncă peste graniță, în Ungaria. Cu autobuzul pleacă dimineața și se întorc seara. Antreprenorii vor găsi soluții, cât timp noi nu vom pune piedici – aici e problema de fapt”, a declarat ministrul de Finanțe.

Recomandări

ZIUA EDUCAȚIEI
ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
PLOI ÎN JUMĂTATE DE ȚARĂ
TRUMP MERGE ÎN PENNSYLVANIA
VERIFIED BY GOOGLE
PROMOVARE LA TELE-SHOPPING

Florin Cîțu nu a vorbit pe cifre despre românii care pleacă în Ungaria, dar a promis că statul va căuta soluții pentru a-i ține în țară. Alegerea celor din vestul țării nu e greu de înțeles dacă privim acolo unde contează – în portofel!

Alegerea de a deveni navetiști vine pe fondul nivelului salarial din Ungaria. La vecini, salariul minim se apropie de 490 de euro pe lună, cu aproximativ 40 de euro mai mare decât în România.

Doar două țări europene plătesc mai prost decât România – Letonia e penultima, cu un salariu minim pe economie de 430 euro. Vecinii bulgari sunt ultimii, cu 312 euro pe lună salariu minim!