Florin Cîţu anunţă că vin banii împrumutaţi de la UE. Prima tranşă va fi folosită pentru a acoperi deficitul bugetar

Florin Cîțu, Ordonanță de Urgență pentru eșalonarea plății obligațiilor fiscale pentru toți contribuabilii pe o perioadă de 12 luni. Care sunt condițiile

Prima tranşă a împrumutului pe care România îl ia de la Uniunea Europeană prin instrumentul SURE va veni peste câteva zile. Anunţul a fost făcut de ministrul de Finanţe, Florin Cîţu. Demnitarul a spus că prima tranşă are valoarea de trei miliarde de euro.

Ministrul Florin Cîţu a anunţat că în câteva zile va veni prima transă din împrumutul obţinut de România prin instrumentul SURE. Prima tranşă are valoare de 3 miliarde de euro.

Cîţu a mai spus că Uniunea Europeană a acordat României în cadrul instrumentului SURE, conform cererii părţii române, un împrumut în valoare de 4,1 miliarde de euro pentru susţinerea a nouă mãsuri adoptate de Guvernul României în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19.

Banii vor fi folosiţi pentru a finanţa deficitul bugetar apărut în urma creşterii cheltuielilor bugetare cu şomajul tehnic, programul flexibil de muncã şi alte mãsuri similare menite sã protejeze angajaţii şi persoanele care desfãşoarã o activitate independentã, precum şi pentru finanţarea, în subsidiar a unor mãsuri legate de sãnãtate, în special la locul de muncã.

Din punct de vedere al costurilor, împrumutul este acordat în aceiaşi termeni financiari cu care Comisia s-a împrumutat de pe piaţã, cupon 0%, a precizat Florin Cîţu. Prima transă din acest împrumut, în valoare de trei miliarde de euro şi cu maturitate de 14,5 ani, urmează a fi disponibilizată României în zilele următoare.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!

Exit mobile version