• Florin Cîțu a răspuns la întrebările Aleph News pe tema execuției bugetare, dar a vorbit și despre problema legislației referitoare la transportul de animale vii.
  • Florin Cîțu: „Vorbim despre bani publici pe care eu nu vreau să-i cheltuim și să-i aruncăm așa…”
  • Florin Cîțu: „Multe proiecte de lege în ceea ce privește exportul de animale vii erau făcute încă de anul trecut. Este un lucru care mă interesează foarte mult”.

Întrebat dacă le-a solicitat miniștrilor să prezinte public execuția bugetară, Florin Cîțu a spus că: „Ministrul Culturii a prezentat execuția bugetară prin comunicat. Este important să înțeleagă că toți trebuie să prezinte cum au cheltuit banii în primele șase luni.

Nu o fac pentru mine, o fac pentru români. Este important acest lucru pentru că rectificarea bugetară pornește de la execuție bugetară. Vreau să înțeleagă toată lumea că vreau să fim foarte responsabili cu banul public. Vreau ca lucrurile să fie foarte transparente”.

Florin Cîțu: „Vorbim despre bani publici pe care eu nu vreau să-i cheltuim și să-i aruncăm așa…”

„Suntem aici pentru români și facem această guvernare pentru români. Este vorba de bani, bani publici, pe care eu nu vreau să-i cheltuim, să-i aruncăm așa”, a spus Florin Cîțu pentru Aleph News.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

„Pentru autoritățile locale vor fi alocate resurse printr-o formulă pe care o facem de fiecare dată. Acolo unde sunt nevoi speciale, voi discuta cu președinții, cu asociațiile Municipiilor, orașelor sau a comunelor, acolo unde sunt reprezentate aceste comune, pentru a găsi o soluție, dar nu pentru comuna în sine, ci pentru toate comunele care sunt în aceeași situație”, a explicat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre problema legislației referitoare la transportul de animale vii

„Nu este ceva nou pentru mine. Amendamentul din Parlament, care nu a trecut, am văzut și eu acum o lună de zile, este amendamentul meu. Eu l-am pus acolo.

Multe proiecte de lege în ceea ce privește exportul de animale vii erau făcute încă de anul trecut. Este un lucru care mă interesează foarte mult.

România este printre singurele țări din UE care încă mai permite astfel de condiții. Dacă nu se va rezolva, și am văzut că în Parlament nu există această voință, o vom face noi prin ordonanță. O să vorbesc cu ANSVSA, cu ministrul Agriculturii pentru a găsi o soluție. În acest moment există un ordin ANSVSA care oprește transportul animalelor vii pe perioadă de caniculă. Condițiile sunt îngrozitoare și trebuie să fim foarte atenți”, a explicat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre „luptele” din PNL

„Eu sunt foarte concentrat pe guvernare. Este lucrul care contează pentru mine și pentru români. Vreau să avem o execuție bugetarp foarte bună anul acesta, vreau să avem cifre foarte bune în ceea ce privește creșterea economică, pentru că toate aceste lucruri se traduc în locuri de muncă mai bine plătite pentru români, venituri mai amri și o viață mai bună pentru toți românii.

Întrebat ce a vrut să transmită Rareș Bogdan prin replica „din 26 septembrie Florin Cîțu se va apuca de guvernare”, premierul României a spus că este „o scăpare”.

„Guvernarea a fost și rămâne obiectivul principal al meu din momentul în care am preluat guvernarea. Doar așa putem să facem o viață mai bună românilor”, a conchis Cîțu.