Ai văzut cât de mulți lideri ai lumii au mers la Kiev pentru a-și arăta susținerea pentru Ucraina. Zelenski a vorbit în Parlamentul României, iar acum e rândul românilor să meargă la Kiev. O vor face Cîțu și Ciolacu, președinții celor două camere ale Executivului României.

Laura Buciu, editor Aleph News, știe mai multe despre vizita celor doi președinți ai Camerelor Parlamentului la Kiev.

Data de 27 aprilie, încă incertă pentru vizita celor doi oficiali români la Kiev

Din chestiuni ce țin de siguranță, această dată nu este atât de sigură. Totuși, atât Cîțu, cât și Ciolacu au spus că vizita va fi săptămâna aceasta. Primul care a spus că merge la Kiev a fost președintele Senatului, Florin Cîțu, apoi președintele Camerei Deputaților a punctat și a spus că vizita la care și el va participa va avea loc în 27 aprilie. Ulterior, Ciolacu nu a mai spus nimic despre ziua în care va avea loc vizita la Kiev, ci doar a menționat, așa cum îți spuneam, că vizita va avea loc săptămâna aceasta. Este o vizită mai degrabă protocolară. Cîțu și Ciolacu au fost invitați la Kiev de președintele radei ucrainene, Volodimir Groisman. Încă nu există un program al vizitei celor doi oficiali români, însă cel mai probabil această vizită nu va fi una ieșită din tiparele altor vizite ale altor oficiali europeni. Totuși, este posibil ca cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului să aibă discursuri în Rada Supremă ucraineană. Nu este un lucru sigur, ci doar probabil și acest lucru va fi, de asemenea, anunțat cât mai aproape de eveniment”, a informat Laura Buciu, editor Aleph News.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

SUA au promis ieri un ajutor militar important pentru Ucraina. România de ce merge la Kiev?

„Nu avem informații dacă România a oferit ajutor militar. De altfel, îți amintești că și ministrul de Externe ucrainean Dmitri Kuleba a fost întrebat săptămâna trecută, când a venit la București, ce arme a primit din partea României și a spus că la fel ca și despre bani, despre arme vorbești în tăcere. El a spus că partea ucraineană nu va spune niciodată ce și cât a primit, dacă acel anunț nu se face oficial de către statul care a oferit sprijinul. Kuleba a mai spus că România a fost „sinceră, prietenoasă și deschisă”, așa că cei doi oficiali români practic vor fi bine primiți în Kiev. Ca să fiu foarte sinceră eu cu tine acum, curiozitatea mea este cu ce vor ajunge Cîțu și Ciolacu la Kiev. Cea mai sigură cale și știm că au urmat-o și alți oficiali europeni, care au mers în capitala Ucrainei, ar fi pe calea ferată. Din păcate, la noi transportul CFR este unul rămas mult în urmă, iar în Ucraina, rușii bombardează infrastructura critică, tocmai pentru a lăsa țara fără transport feroviar, deoarece sunt conștienți că armamentul vine pe cale ferată. Doar ieri au fost bombardate cinci gări din centrul și vestul Ucrainei și cel puțin cinci oameni au murit”, a relatat Laura Buciu, editor Aleph News.