• În nord-estul Franței, la Thionville, indivizi mascați au deschis focul la o nuntă, ucigând o persoană și rănind alte cinci, inclusiv două grav.
  • Atacul, care a avut loc într-o sală de recepție cu aproximativ 100 de persoane, ar putea fi legat de o reglare de conturi între traficanți de droguri, potrivit surselor poliției.
  • Atacatorii, înarmați puternic și sosind într-un vehicul 4X4, au fugit de la fața locului; unul dintre răniți se află în stare critică.

O persoană a fost ucisă și alte cinci au fost rănite în nord-estul Franței, după ce indivizi mascați au deschis focul la o ceremonie de nuntă, a anunțat poliția, scrie The Guardian.

Surse au sugerat că atacul din Thionville ar putea fi legat de o reglare de conturi între traficanți de droguri.Împușcăturile au avut loc duminică dimineață într-o sală de recepție unde se aflau aproximativ 100 de persoane. Două persoane au fost grav rănite, iar una dintre ele se află în stare critică. Autorii împușcăturilor au fugit de la fața locului.

„A fost în timpul unei nunți”, a declarat o sursă din poliție.

Recomandări

EDUCAȚIA LA GUNOI
200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
CONDAMNAREA LUI TRUMP SE AMÂNĂ
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
CÂT DE SAFE E MAREA NEAGRĂ?
134K ELEVI DAU BACUL LA MATEMATICĂ

„La ora unu și un sfert dimineața, un grup de oameni a ieșit să fumeze în fața sălii, iar apoi au sosit trei bărbați puternic înarmați și au deschis focul în direcția lor”.Atacatorii au sosit într-un vehicul 4X4, „probabil un BMW”, a declarat sursa. Nu a fost imediat clar de unde a venit vehiculul. Thionville este situat în apropierea granițelor cu Luxemburg și Germania.

Sursa din poliție a adăugat: „Nunta nu a fost vizată ca atare, ci oamenii care erau la nuntă”.

O ușă de sticlă străpunsă de găuri de gloanțe a putut fi văzută la fața locului duminică dimineața.În orașul vecin Villerupt, schimburi de focuri între bande rivale la un punct de comercializare a drogurilor s-au soldat cu cinci răniți în mai 2023.

Citește și