Focuri de armă pe aeroportul din Kabul. Un avion italian a fost aproape să fie lovit

August 15, 2021, Mehtarlam, Afghanistan: Taliban militants are seen in the capital of Laghman province, in eastern Afghanistan. The Afghan President has fled the country and the government has collapsed after Taliban fighters entered the outskirts of Kabul, the nation's capital. (Credit Image: © Xinhua via ZUMA Press)

Actualizare 16:00. Agenția italiană ANSA relatează pe surse că avionul C-130 al Forțelor Aeriene ale Italiei nu a fost vizat de focurile de armă, ci talibanii au tras în aer pentru a dispersa mulțimea care încerca să intre pe aeroport.

Potrivit surselor citate, o camionetă afgană echipată cu mitraliere și aflată la distanță de pistă a tras câteva gloanțe cu calibrul 14,5 în aer pentru a dispersa mulțimea care se îndrepta spre poartă.

Pilotul avionului italian C130 a efectuat apoi o decolare tactică pentru a se sustrage unei potențiale amenințări, dar niciun foc de armă – reiterează sursele – nu a fost îndreptat spre aeronava italiană.

Știrea inițială:

Un avion italian C-130 a fost nevoit să efectueze o manevră de evitare după decolarea de pe aeroportul din Kabul din cauza unor focuri de armă trase de la sol.

Potrivit The Telegraph, aeronava a fost avariată, dar nu au fost raportate persoane rănite până acum.

Exit mobile version