• Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franța, iar oficialii ruși îl consideră un „prizonier politic”.
  • Miliardarul, în vârstă de 39 de ani, născut în Rusia și creator al aplicației Telegram, a fost reținut după ce avionul său privat a aterizat pe aeroportul Le Bourget, la periferia Parisului, sâmbătă seara.
  • Durov a fost reținut pe baza unui mandat legat de lipsa moderatorilor pe Telegram și de posibile infracțiuni, inclusiv spălarea de bani și trafic de droguri.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost eliberat din custodia poliției, scrie CNN.

Pavel Durov, fondatorul și CEO-ul Telegram, a fost eliberat din custodia poliției în Franța miercuri și transferat la tribunal pentru interogatoriu în așteptarea unei posibile puneri sub acuzare, au anunțat procurorii pentru CNN, la câteva zile după arestarea sa pe un aeroport din Paris.

Miliardarul născut în Rusia a ieșit de la biroul antifraudă din afara Parisului într-un vehicul care părea a fi al poliției miercuri după-amiază, potrivit unui producător CNN prezent acolo.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Biroul procurorului din Paris a declarat că Durov va fi supus „unui interogatoriu inițial și unei posibile puneri sub acuzare” într-un tribunal din Paris.

Durov, în vârstă de 39 de ani, a fost reținut pe aeroportul Le Bourget din Paris sâmbătă, în baza unui mandat legat de lipsa de moderare a Telegram. El era cercetat pentru o serie de infracțiuni, inclusiv acuzații că platforma sa a fost complice în ajutorarea escrochilor, traficanților de droguri și persoanelor care răspândesc pornografie infantilă.

Aplicația lui Durov și lipsa sa de moderare a conținutului au fost, de asemenea, supuse scrutinului pentru utilizarea de către grupurile teroriste și de către extremiștii de dreapta.

Durov a fost plasat în custodie aproximativ 96 de ore, durata maximă în care o persoană poate fi reținută în temeiul legii franceze înainte de a fi acuzată.

Citește și