• Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au întâlnit la Palatul Victoria cu reprezentanții Uniunii Sindicale Sanitas.
  • Liderii PNL iși PSD au discutat pe tema priorităților din sistemul medical.
  • Au fost propuse soluții care vizează deblocarea angajărilor din sistem, eliminarea inechităților și noul sistem de salarizare.

Guvernul va debloca 14.000 de posturi în sistemul medical, arată o postare a Guvernului României, pe Facebook. Demersul este deja inițiat la nivelul sistemului Educației, ambele domenii reprezentând priorități ale Coaliției de Guvernare.

Premierul României, Nicolae Ciucă, împreună cu liderul social-democraților, Marcel Ciolacu s-au întâlnit la Palatul Victoria, în cadrul unei dezbateri. Cei doi au avut un dialog bazat pe starea sistemului sanitar din România.

Mai mult, vor fi alocate finanțările necesare pentru a completa plata voucherelor de vacanță în ceea ce privește toți angajații din sistem.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Din perspectiva noii legi a salarizării, vor fi refăcute ierarhizările de personal, pentru a elimina inechitățile și a repoziționa asistenții medicali în viitoarea grilă. Recunoașterea rolului important al asistenților medicali în funcționarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare.

Pentru a asigura continuitatea activității în spitalele din rețeaua CFR care urmează să fie transferate la autoritățile locale, va fi garantată menținerea locurilor de muncă pentru personalul actual și vor fi luate măsuri de creștere a calității serviciilor medicale. Reprezentanții Guvernului au stabilit să finalizeze negocierile pentru noul contract colectiv de muncă.

În cadrul discuțiilor, s-a vorbit și despre gestionarea situației concediilor medicale. Dezbaterea va continua, astfel încât situația serviciilor oferite de sistemul medical din România să se îmbunătățească. La întâlnire, au mai participat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu și consilierul onorific al premierului, doctorul Nelu Tătaru.

Citește și