• Melania Trump a exprimat recunoștință față de agențiile de securitate și forțele de ordine care l-au protejat pe Donald Trump.
  • Fosta Primă Doamnă a ransmis condoleanțe sincere familiilor victimelor nevinovate.
  • Melania Trump: „Când am văzut glonțul violent lovindu-l pe soțul meu, Donald, mi-am dat seama că viața mea și viața lui Barron erau pe punctul de a suferi o schimbare devastatoare”.

Fosta Primă Doamnă a transmis primul mesaj public de la tentativa de asasinat asupra soțului său, republicanul Donald Trump.

Melania Trump a scris astăzi, pe pagina sa de X: „Mă gândesc la voi, dragii mei colegi americani. Am fost întotdeauna o uniune unică. America, țesătura națiunii noastre blânde este zdrențuită, dar curajul și bunul nostru simț trebuie să ne unească din nou. Când am văzut glonțul violent lovindu-l pe soțul meu, Donald, mi-am dat seama că viața mea și viața lui Barron erau pe punctul de a suferi o schimbare devastatoare. Sunt recunoscătoare curajoșilor agenți ai serviciilor secrete și polițiștilor care și-au riscat propria viață pentru a-mi proteja soțul. Familiilor victimelor nevinovate care suferă acum de pe urma acestui act odios, le ofer cu umilință sincerele mele condoleanțe. Nevoia voastră de a vă mobiliza forța interioară pentru un motiv atât de teribil mă întristează. Un monstru care l-a recunoscut pe soțul meu drept o mașină politică inumană a încercat să stingă pasiunea lui Donald – râsul, ingeniozitatea, dragostea pentru muzică și inspirația sa. Afectele centrale ale vieții soțului meu – latura sa umană – au fost îngropate au fost îngropate sub mașina politică. Donald, omul generos și grijuliu cu care am fost alături în cele mai bune și în cele mai rele momente. Să nu uităm că opiniile diferite, politica și jocurile politice sunt inferioare iubirii. Angajamentul nostru personal, structural și de viață – până la moarte – este un risc serios. Conceptele politice sunt simple în comparație cu noi, ființele umane. Suntem cu toții oameni și, în mod fundamental, instinctiv, vrem să ajutăm și pe altcineva, iar politica americană este un vehicul care ne poate ridica comunitățile. Dragostea, compasiunea, bunătatea și empatia sunt necesare. Și să ne amintim că, atunci când vine momentul să privim dincolo de stânga și dreapta, dincolo de roșu și albastru, toți provenim din familii cu pasiunea de a lupta împreună pentru o viață mai bună, cât timp suntem aici, pe acest tărâm pământesc. Jos este din nou aici. Să ne reunim. Acum. În această dimineață, înălțați-vă deasupra urii, a vitriolului și a ideilor simple care aprind violența. Cu toții ne dorim o lume în care respectul este primordial, familia este pe primul loc, iar dragostea transcende. Putem realiza din nou această lume. Fiecare dintre noi trebuie să ceară să o recuperăm. Trebuie să insistăm ca respectul să fie din nou piatra de temelie a relațiilor noastre. Mă gândesc la voi, compatrioții mei americani. Vânturile schimbării au sosit. Le mulțumesc celor care strigă în semn de susținere, îi comentez pe cei care au depășit clivajul politic – vă mulțumesc că v-ați amintit că fiecare politician este un bărbat sau o femeie cu o familie iubitoare”.

Citește și