• Cele 13 persoane au fost arestate sâmbătă de către poliție.
  • În urma acestui incident, guvernul și-a înăsprit, de asemenea, poziția și pedepsele pentru incendiile provocate.
  • În afară de insula Hydra, un incendiu de vegetație a fost semnalat și pe insula Andros, care a declanșat evacuarea a patru sate.

În timp ce Grecia continuă să se lupte cu sezonul incendiilor de vegetație, autoritățile au arestat 13 persoane în legătură cu un incendiu de vegetație în apropiere de Atena. Cele 13 persoane au fost arestate după ce au fost lansate artificii de la o petrecere pe iaht, declanșând un incendiu de vegetație în insula Hydra, scrie Outlook India.

Potrivit pompierilor, incendiul, care a izbucnit vineri târziu, a ars singura pădure de pini din Hydra. În plus, incendiul se află într-o regiune în care accesul este limitat.

Cele 13 persoane au fost arestate sâmbătă de către poliție. Arestările vin în urma unor acuzații potrivit cărora incendiul de pădure a fost provocat de artificii lansate de pe iaht vineri seara”, a declarat un oficial pentru Reuters.

Recomandări

MACRON: „A VENIT TIMPUL UNEI ALIANȚE LARGI”
BARDELLA ACUZĂ EXTREMA STÂNGĂ
ANGLIA-SLOVACIA 2-1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
EXTREMA DREAPTĂ CÂȘTIGĂ TURUL 1
ROMÂNIA, PE LOCUL 5 LA SUSȚINĂTORI

În urma acestui incident, guvernul și-a înăsprit, de asemenea, poziția și pedepsele pentru incendiile provocate.

Autorii vor risca acum până la 20 de ani de închisoare și amenzi de până la 200.000 de euro”, au afirmat serviciile de pompieri într-o declarație oficială.

Un nou incendiu la fiecare zece minute”

În afară de insula Hydra, un incendiu de vegetație a fost semnalat și pe insula Andros, care a declanșat evacuarea a patru sate.

În Koropi, două sate au fost evacuate după ce un depozit și o casă au ars din cauza flăcărilor unui incendiu de vegetație.

În plus față de seria de incendii din întreaga țară mediteraneană, pompierii au adăugat că valul de căldură, schimbările climatice și vânturile puternice au contribuit la răspândirea incendiilor, făcând mai dificilă limitarea lor.

Turiști dispăruți sau găsiți morți

Pe fondul caniculei și al incendiilor de vegetație, mai mulți turiști din Grecia au fost dați dispăruți sau, din păcate, au fost găsiți morți.

Potrivit autorităților, cel puțin cinci turiști au fost găsiți morți pe insulele grecești în ultimele săptămâni.

În plus, un turist american – Albert Calibet, în vârstă de 59 de ani, rămâne dispărut. Calibet este dat dispărut de marțea trecută în insula Amorgos, după ce a plecat în drumeție cu prietena sa.

Citește și