FOTO-VIDEO. Atac cu o mașină la Tel Aviv. Cel puțin nouă persoane au fost rănite, trei dintre ele grav

UPDATE

Cel puțin nouă persoane au fost rănite, trei dintre ele grav, într-un atac cu o mașină la Tel Aviv, la o zi după ce Israelul a lansat o operațiune militară la scară largă în orașul Jenin din Cisiordania. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, atacatorul era un rezident palestinian din Cisiordania ocupată, care a fost împușcat și ucis la fața locului de un trecător. Atacul a avut loc în timp ce cel mai înalt polițist al Israelului a avertizat cu privire la riscul unor noi incidente pe măsură ce operațiunea militară din Cisiordania continua.

Ulterior, Hamas a susținut că tânărul de 20 de ani era membru al grupării militante islamiste și se răzbuna pentru atacul israelian asupra Jenin. Atacatorul a condus un pick-up în pietoni în apropierea unei stații de autobuz de pe strada aglomerată Pinchas Rosen a orașului de coastă, înainte de a părăsi vehiculul pentru a înjunghia una dintre victime în gât.

În filmările CCTV ale atacului, o figură îmbrăcată în haine întunecate poate fi văzută alergând de unde s-a oprit mașina, călare pe o pistă de biciclete, alergând printre locurile unei cafenele de pe trotuar unde încearcă să înjunghie un bărbat care încearcă să-l abordeze. În timp ce fuge, poate fi văzut fiind interceptat de un motociclist care îl împușcă.

ȘITRE INIȚIALĂ

Cel puțin patru persoane au fost rănite într-un atac cu mașină în nordul Tel Avivului, marți după-amiază. Agresorul a fost împușcat de un civil la fața locului, scrie Haaretz. Șoferul ar fi doborât oamenii aflați pe trotuar și este suspectat că a ieșit din vehicul și a înjunghiat o persoană.

Presa îl identifică pe atacator ca fiind un palestinian care a intrat în Israel cu un permis medical.

https://media.alephnews.ro/2023/07/WhatsApp-Video-2023-07-04-at-15.01.16.mp4

Imaginile de pe social media arată cum l-au neutralizat pe atacator.

https://media.alephnews.ro/2023/07/WhatsApp-Video-2023-07-04-at-14.57.16.mp4

Agresorul care a comis atacul din Tel Aviv este identificat de presa de limbă ebraică drept Hassin Khalila, în vârstă de 23 de ani, din orașul as-Samu, din sudul Cisiordaniei, în apropiere de Hebron.

https://media.alephnews.ro/2023/07/WhatsApp-Video-2023-07-04-at-13.54.21.mp4

Serviciile de urgență israeliene au raportat că persoanele rănite, inclusiv o femeie de 46 de ani care a suferit răni grave, au fost transportate la spitalele din apropiere. În plus, alte persoane au fost rănite, iar alții prezintă vânătăi rezultate în urma impactului vehiculului.

https://media.alephnews.ro/2023/07/WhatsApp-Video-2023-07-04-at-14.03.05.mp4

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Kassem, a declarat ca răspuns la atac: „Acțiunea eroică de la Tel Aviv este primul răspuns la crimele Israelului împotriva poporului nostru din tabăra de refugiați din Jenin. După cum a spus deja rezistența palestiniană – Israelul va plăti prețul pentru crimele sale”.

Citește și

Cum și-au petrecut ultimele momente din viață pasagerii submersibilului Titan

NATO a prelungit cu încă un an mandatul lui Jens Stoltenberg

4 iulie – Ziua Independenței. Cum sărbătoresc americanii Ziua Națională a Americii

Exit mobile version