• Tulburările sunt cele mai recente dintr-o serie de proteste violente ale grupurilor anti-imigrație în orașele britanice în această săptămână.
  • Luni, trei fete au fost ucise într-un atac cu cuțitul în Southport, în nord-vestul Angliei.
  • Premierul britanic Keir Starmer a condamnat atacul asupra unui hotel care găzduiește solicitanți de azil și l-a descris ca fiind un act de huliganism de extremă dreapta”.

Premierul britanic Keir Starmer a promis că va face tot ce este necesar” pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției. Revoltele s-au răspândit în întreaga țară după ce au fost răspândite informații eronate cu privire la un atac cu cuțitul care a ucis trei fete, scrie Reuters.

Duminică, poliția din orașul Rotherham din nordul Angliei s-a străduit să țină în frâu un grup de activiști de extremă dreapta, care au pătruns într-un hotel în care se crede că sunt cazați solicitanți de azil.

Acestea sunt cele mai recente dintr-o serie de proteste violente ale grupurilor anti-imigrație în orașele britanice în această săptămână, după ce luni trei fete au fost ucise într-un atac cu cuțitul în Southport, în nord-vestul Angliei.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Premierul britanic afirmă că autorii revoltelor de extremă dreapta vor regreta” acțiunile

Premierul britanic Keir Starmer a condamnat atacul asupra unui hotel care găzduiește solicitanți de azil și l-a descris ca fiind un act de huliganism de extremă dreapta”.

Vom face tot ce este necesar pentru a-i aduce pe acești huligani în fața justiției”, a declarat Starmer. Acești huligani sunt mobili, se deplasează de la o comunitate la alta, iar noi trebuie să avem un răspuns al poliției care să poată face același lucru”.

Moscheile sunt atacate pentru că sunt moschei – extrema dreaptă arată cine sunt. Trebuie să arătăm cine suntem ca răspuns la acest lucru.”

Ministrul de interne al Marii Britanii, Yvette Cooper, a numit atacul criminal și violent” asupra hotelului absolut îngrozitor: incendierea deliberată a unei clădiri în care se știa că se află oameni”.

Ea a declarat că poliția are sprijinul deplin al guvernului pentru cele mai ferme acțiuni împotriva celor responsabili”.

Citește și