FOTO. Zeci de persoane au fost arestate în Marea Britanie. Protestele au degenerat în violenţe / Keir Starmer condamnă atacul asupra unui hotel

Premierul britanic Keir Starmer a promis că va face tot ce este necesar” pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției. Revoltele s-au răspândit în întreaga țară după ce au fost răspândite informații eronate cu privire la un atac cu cuțitul care a ucis trei fete, scrie Reuters.

Duminică, poliția din orașul Rotherham din nordul Angliei s-a străduit să țină în frâu un grup de activiști de extremă dreapta, care au pătruns într-un hotel în care se crede că sunt cazați solicitanți de azil.

Acestea sunt cele mai recente dintr-o serie de proteste violente ale grupurilor anti-imigrație în orașele britanice în această săptămână, după ce luni trei fete au fost ucise într-un atac cu cuțitul în Southport, în nord-vestul Angliei.

Premierul britanic afirmă că autorii revoltelor de extremă dreapta vor regreta” acțiunile

Premierul britanic Keir Starmer a condamnat atacul asupra unui hotel care găzduiește solicitanți de azil și l-a descris ca fiind un act de huliganism de extremă dreapta”.

Vom face tot ce este necesar pentru a-i aduce pe acești huligani în fața justiției”, a declarat Starmer. Acești huligani sunt mobili, se deplasează de la o comunitate la alta, iar noi trebuie să avem un răspuns al poliției care să poată face același lucru”.

Moscheile sunt atacate pentru că sunt moschei – extrema dreaptă arată cine sunt. Trebuie să arătăm cine suntem ca răspuns la acest lucru.”

Ministrul de interne al Marii Britanii, Yvette Cooper, a numit atacul criminal și violent” asupra hotelului absolut îngrozitor: incendierea deliberată a unei clădiri în care se știa că se află oameni”.

Ea a declarat că poliția are sprijinul deplin al guvernului pentru cele mai ferme acțiuni împotriva celor responsabili”.

Exit mobile version