• Dezbaterea propusă de Fox News ar urma să fie moderată de Bret Baier și Martha MacCallum și să aibă loc în Pennsylvania.
  • Scrisorile adresate campaniilor conțineau și statistici privind influența Fox News în rândul alegătorilor independenți din statele în schimbare.
  • CNN a televizat o dezbatere în iunie care s-a dovedit a fi în cele din urmă căderea lui Biden, cu aproximativ 51,27 milioane de telespectatori urmărind spectacolul de 90 de minute.

Fox News a propus campaniilor prezidențiale ale lui Donald Trump și Kamala Harris o nouă dezbatere pe 17 septembrie, semn că rețelele de televiziune văd noi oportunități în contextul unei campanii haotice pentru Casa Albă și al dorinței ambelor părți de a trece peste tradițiile stabilite în trecut de Comisia pentru dezbateri prezidențiale, scrie Variety.

În scrisorile adresate campaniilor Harris și Trump, Jay Wallace, Președintele și editorul executiv al Fox News Media, a propus o dezbatere moderată de Bret Baier și Martha MacCallum, doi veterani care conduc de obicei acoperirea alegerilor și a momentelor politice de vârf de către rețeaua prin cablu. Evenimentul ar urma să aibă loc în Pennsylvania.

„Suntem deschiși la discuții privind data exactă, formatul și locația – cu sau fără public”, a declarat Wallace. Scrisorile adresate oficialilor de campanie conțineau statistici privind influența Fox News în rândul alegătorilor independenți din statele în schimbare.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

ABC News încheiase un acord între campania lui Trump și cea construită în jurul Președintelui Joe Biden pentru televizarea unei dezbateri programate să aibă loc la 10 septembrie. În ultimele zile, Trump a sugerat o dezbatere care ar avea loc pe Fox News Channel.

Între 1988 și 2020, Comisia nepartizană pentru dezbateri prezidențiale a organizat procesul de dezbatere prezidențială, aliniind singură moderatorii. Cu toate acestea, politica modernă s-a agitat atât de mult cu indignare, încât atât republicanii, cât și democrații au fost dornici să ocolească organizația pe care propriile lor partide au pus-o în mișcare în 1987, după mai multe alegeri în care dezbaterile au fost organizate de Liga Femeilor Votante.

CNN a televizat o dezbatere în iunie care s-a dovedit a fi în cele din urmă căderea lui Biden. Președintele a părut enervat și obosit, chiar dacă dezbaterea a avut loc fără o audiență în direct și cu microfoane care au fost dezactivate atunci când timpul unui candidat de a vorbi sau de a răspunde a expirat. Transmisia CNN a fost preluată de mulți dintre concurenții săi și a fost întreruptă de pauze publicitare – cândva considerate tabu. Aproximativ 51,27 milioane de telespectatori au urmărit spectacolul de 90 de minute, potrivit Nielsen, care a fost difuzat simultan de 22 de rețele.

Citește și