Franța, campioană la refuzul vaccinului anti Covid în lume. De ce se tem francezii

Șase din zece francezi nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19, arată un studiu al Ipsos Global Advisor publicat pe 29 decembrie, informează AFP.

Procentul de doar 40% dintre cetățeni care ar accepta să se vaccineze împotriva Covid-19 pune Franța în fruntea clasamentului cu țările refractare la vaccin, urmată de Rusia, care are 43% și Africa de Sud cu 53%. La polul opus se află China, cu 80% și Marea Britanie, cu 77%.

Procentul scăzut este explicat prin teama provocată de efectele secundare. Țara a demarat campania de imunizare duminică, fără prea mult avânt. Până acum, aproximativ 100 de persoane au primit vaccinul, un număr extrem de scăzut față de cel al țărilor vecine.

Criticile nu au fost bine primite de către guvernanți, Ministrul Sănătății reacționând: „nu am planificat un sprint, noi ne dorim un maraton. Începutul este precaut, dar vom distribui vaccinul la o scară mai mare”. Acesta a evitat să menționeze că scepticismul populației este o altă piedică.

Studiul Ipsos Global Advisor în parteneriat cu Forumul Economic Mondial a fost desfășurat online în 15 țări, având 13.500 de respondenți. China este în fruntea țărilor unde persoanele intervievate declară că sunt dispuse să se vaccineze (80%), în fața Braziliei (78%) și Marii Britanii (77%).

Topul țărilor care s-ar vaccina anti Covid

Exit mobile version