• Franța interzice utilizarea TikTok pe telefoanele de serviciu ale funcționarilor publici.
  • Decizia este luată pentru a garanta securitatea cibernetică a administrațiilor și a funcționarilor publici
  • Aplicațiile recreaționale nu au un nivel suficient de securitate cibernetică și de protecție a datelor pentru a putea fi implementate pe echipamentele administrațiilor.

Franța va interzice utilizarea aplicației de partajare video TikTok, deținută de chinezi, pe telefoanele de serviciu ale funcționarilor publici, a anunțat ministrul funcției publice, Stanislas Guerini, pe contul său de Twitter.

Pentru a garanta securitatea cibernetică a administrațiilor noastre și a funcționarilor publici, guvernul a decis să interzică aplicațiile recreative precum TikTok pe telefoanele profesionale ale funcționarilor publici”, a precizat el într-un comunicat.

El a adăugat că, de câteva săptămâni, mai mulți parteneri europeni și internaționali ai Franței au adoptat măsuri de restricționare sau de interzicere a descărcării și instalării aplicației TikTok de către administrațiile lor, scrie Reuters.

Recomandări

ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
A MURIT BELA KAROLYI
BIDEN AJUNGE ÎN AMAZON
CE E SLEEPMAXXING?
RUSIA ATACĂ

Guerini a declarat că aplicațiile recreaționale nu au un nivel suficient de securitate cibernetică și de protecție a datelor pentru a putea fi implementate pe echipamentele administrațiilor, adăugând că interdicția intră în vigoare imediat și că serviciile guvernamentale vor monitoriza respectarea acesteia. El a spus că, în mod excepțional, se pot acorda derogări din motive profesionale, cum ar fi comunicarea instituțională a unei administrații.

O serie de guverne și instituții occidentale au interzis TikTok în ultimele săptămâni, inclusiv parlamentul britanic, administrațiile olandeză și belgiană și parlamentul neozeelandez.

La sfârșitul lunii trecute, cele mai mari două instituții politice ale Uniunii Europene – Comisia și Consiliul – au interzis TikTok pe telefoanele personalului din motive de securitate cibernetică.

Îngrijorările au crescut la nivel mondial cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să acceseze datele de localizare și de contact ale utilizatorilor prin intermediul ByteDance, compania mamă chineză a TikTok.

Citește și