Fritz anunţă închiderea Grădinii Zoologice din Timişoara: „Îngrijirea animalelor nu este la standarde europene”

Dominic Fritz, primarul Timisoarei, participa la a IV_a editie a conferintei anuale ”Security Challenges in the Balkans Region”, la Universitatea de Vest din Timisoara, marti, 3 noiembrie 2020. Evenimentul este organizat de UVT in parteneriat cu New Strategy Center/Bucuresti si are 4 teme incluse in program. VALENTINA SAROSI / MEDIAFAX FOTO

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat marţi închiderea Grădinii Zoologice din oraş.

„Îngrijirea animalelor nu este la standarde europene şi uneori se văd şi rezultate”, a spus primarul, care a amintit despre cazul unui cerb grav bolnav.

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat că situaţia de la Grădina Zoologică din oraş este „deloc acceptabilă”.

În Grădina Zoologică nu s-au mai făcut investiţii de ani de zile şi trăieşte pe un buget enorm de mic, la limită, nu există un management profesionist. Chiar dacă muncitorii de acolo chiar se străduiesc, îngrijirea animalelor nu este la standarde europene şi uneori se văd şi rezultate.

Vă amintiţi că acum una, două luni au fost omorâţi cangurii din zoo, pentru că avem probleme cu paza, şi acum aveam acest cerb bolnav.

Starea lui de sănătate nu este bună, este sub supraveghere medicală, diagnosticul este indigestie prin împăstare, adică s-a aglomerat hrană în stomac. Nu sunt veterinar, dar mă tem că pentru acest cerb speranţele nu sunt foarte mari.

Nu a fost o maltratare specifică, s-a îmbolnăvit de 2, 3 săptămâni, dar e foarte clar că situaţia la zoo nu mai poate rămâne aşa cum este, aşa că am avut mai multe discuţii în aceste zile şi am luat decizia să închidem Grădina Zoologică până când avem un concept de dezvoltare foarte clar, până când facem nişte investiţii majore, şi până când putem să o redeschidem ca o Grădină Zoologică educativă în care conservarea şi biodiversitatea este prioritate, şi nu un divertisment”, a declarat Dominic Frtiz.

Acesta a precizat că în aceste zile se face o analiză, în uma căreia se va stabili ce se va întâmpla cu animalele.

„Analizăm în aceste zile ce presupune această închidere, dacă de o parte din animale putem să avem grijă, altele probabil vor fi relocate în alte grădini zoologice”, a mai spus primarul.

Exit mobile version