• În urma unei întâlniri cu președintele kenyan William Ruto, Gates a declarat miercuri că fundația va înființa un birou regional la Nairobi.
  • Grupurile umanitare din Africa se confruntă cu deturnarea fondurilor către Ucraina.
  • Invazia Rusiei crește prețurile bunurilor la nivel global, având un impact asupra operațiunilor de ajutorare.

Fundația Bill & Melinda Gates a anunțat joi că va aloca 7 miliarde de dolari pentru Africa în următorii patru ani, în timp ce Bill Gates a avertizat că criza din Ucraina reduce volumul de ajutor care ajunge pe continent.

Angajamentul fundației, care reprezintă o creștere de 40% față de suma cheltuită în ultimii patru ani, va viza proiecte care să combată foametea, bolile, sărăcia și inegalitatea de gen. Nigeria, cea mai populată țară africană, va primi cea mai mare parte.

Grupurile umanitare din Africa se confruntă cu deturnarea fondurilor către Ucraina și cu faptul că invazia Rusiei crește prețurile bunurilor la nivel global, având un impact asupra operațiunilor de ajutorare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Bugetele europene sunt profund afectate de războiul din Ucraina și, prin urmare, în acest moment, tendința pentru ajutor este de a nu crește”, a declarat cofondatorul miliardar al Microsoft Corp (MSFT.O) jurnaliștilor de la Universitatea din Nairobi, în timpul unei vizite în Kenya. Dacă luați toate ajutoarele (în Africa), inclusiv toate ajutoarele pentru climă – vom avea câțiva ani în care probabil că vor scădea”.

Kenya și o mare parte din Africa de Est se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele patru decenii.

Seceta, agravată de conflicte și de pandemia COVID-19, a împins peste 10 milioane de persoane din regiune în pragul unei crize de foamete”, a declarat săptămâna aceasta grupul creștin de ajutorare World Vision, cu sediul în SUA.

Organizația Națiunilor Unite spune că se așteaptă ca în acest an să fie declarată foametea în unele părți ale Somaliei.

În urma unei întâlniri cu președintele kenyan William Ruto, Gates a declarat miercuri că fundația va înființa un birou regional la Nairobi.

Fundația noastră va continua să sprijine soluții în sănătate, agricultură și alte domenii critice – și sistemele pentru a le scoate din laboratoare și a le duce la oamenii care au nevoie de ele”, a declarat Gates, care conduce fundația împreună cu fosta sa soție, Melinda French Gates, într-o declarație.

În 2021, fundația a acordat un sprijin caritabil de 6,7 miliarde de dolari, iar săptămâna trecută a promis 1,4 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe micii fermieri din lume să facă față schimbărilor climatice.