• Mâine expiră termenul de depunere a candidaturilor în alegerile locale.
  • Un sondaj Avangarde arată că electoratul PSD se împarte între G. Firea și C.Popescu Piedone.
  • Piedone spune că nu crede în sondajele PSD.

O săptămână și un pic ne mai desparte de intrarea oficială în campania electorală pentru alegerile locale și focusul cel mai important este în continuare pe București. A doua cea mai votată funcție după cea a președintelui României este în continuare disputată de candidați cu electorate asemănătoare. Nicușor Dan se luptă cu Sebastian Burduja pentru electoratul de dreapta, iar Firea și Piedone se bat pe simpatizanții PSD.

„Cred că s-au terminat cu poveștile între noi, de supărări, de aranjamente, de cine va candida la Președinte dacă Firea câștigă Bucureștiul. Îmi cer scuze, au fost niște povești, după cum vedeți. PSD are capacitatea să fie o echipă când interesul cetățenilor cere acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Voiam să vă întreb dacă vă simțiți aruncată la gunoi și apoi reciclată…așa cum a spus Piedone
Dl Piedone are o soție, o fiică…suntem o echipă foarte bine organizată”, a fost declarația Gabrielei Firea, candidat PSD la PMB.

Recomandări

LUI RISHI I-A SUNAK CEASUL
AVEM DATELE ALEGERILOR!
AVORTUL DIVIZEAZĂ AMERICA
AZI ÎNCEPE NEVERSEA
AZI SĂRBĂTOREȘTI ZIUA INDEPENDENȚEI SUA
BRIDGERTON E IARĂȘI ÎN TOP

„E clar că Piedone și Firea împart același bazin electoral. În opinia mea, Piedone rămâne principalul contracandidat”, a adăugat Nicușor Dan, candidat ADU la PMB.

PSD susține că pe Firea o încurcă Piedone. Dar și Nicușor Dan spune același lucru. Cum vine asta?

„Vedem acest sondaj care a fost dat publicității de PSD. Pe Firea o încurcă Piedone, pentru că Piedone îi ia 20% din voturi, Gabrielea Firea și Piedone împărțind același electorat. Dar și Nicușor Dan spune că este încurcat de Piedone. N-o consideră pe Gabi Firea principalul contracandidat, îl consideră principal contracandidat pe Cristian Popescu Piedone, pentru că diferența și dihotomia dintre ei este mai puternică între Nicușor Dan și Piedone. Lui Nicușor Dan îi e mai ușor să se lupte cu Piedone, cu clanurile, așa cum spune el, decât cu Gabriela Firea, care a fost, totuși, primar al Bucureștiului, înainte de Nicușor Dan. Deci, fiecare se luptă cu altcineva și amândoi susțin că îi încurcă Cristian Popescu Piedone, care spune că nici el nu recunoaște sondajele lui Pieleanu, comandate de Partidul Social Democrat. Își face propriile sondaje. Deci, fiecare este în lumea lui în această cursă pentru București”, a explicat Sorina Matei, editor Aleph News.

Citește și