• Enigma unei demiteri: Vlad Voiculescu
  • Ion Cristoiu: Demiterea lui Vlad Voiculescu are valoarea unei lovituri de Guvern.
  • Ion Cristoiu: Știam de când a început coaliția că PNL cochetează cu PSD.

Astăzi, publicistul Ion Cristoiu și moderatoarea Monica Mihai au discutat despre demiterea minstrului Sănătății, Vlad Voiculescu, motivele care au stat în spatele deciziei premierului Cîțu și impactul acesteia asupra funcționării coaliției PNL- USR PLUS – UDMR.

Ion Cristoiu: Demiterea lui Vlad Voiculescu are valoarea unei lovituri de Guvern

Ion Cristoiu: „Nimeni nu radiografiat șirul de întâmplări pentru a vedea că multe lucruri nu sunt în ordine. Daca aș conduce o gazeta m-aș plasa aici și aș urmări doar bătălia. Nu m-aș da cu o parte sau cealaltă. Am arătat că pentru un jurnalist, pentru mine ca istoric este o noutate. Vechea polemică cu PSD și AUR și cu coaliția de centru dreapta era plicticos. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria postdecembristă. Din punctul meu de vedere eu apreciez că în istoria postdecembristă, demiterea lui Vlad Voiculescu are valoarea unei lovituri de Guvern.”

Ion Cristoiu: După părerea mea demiterea lui Voiculescu, demiterea ca acțiune, a fost plănuită cam cu o săptămână înainte

Ion Cristoiu: „Autorul chestiunii este Klaus Iohannis. Vineri după foișor pe cei din PNL îi apucă curcanismul, adică această înfoiere. O întâlnim la Rareș Bogdan. Că mă duc și dau cu ei de pământ îi apucă curcanism anti-Voiculescu. Se așteapta la ședință curcanii din PNL să facă pământul praf. Și ați văzut că după ședința coaliției a ieșit împăciuitorul Ludovic Orban și a spus că este drept USR Plus, că își asumă responsabilitatea. Asta era o frază de adormire. Deci a spus că nu facem tărăboi nici o problemă. Este treaba voastră. I-a adormit și mai mult. După părerea mea demiterea lui Voiculescu, demiterea ca acțiune, a fost plănuită cam cu o săptămână înainte.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Monica Mihai: Vă așteptați să existe aceasta criza așa de repede?

Ion Cristoiu: „Știam de când a început coaliția că PNL cochetează cu PSD. Principalul dușman era USR Plus. O altă ciudățenie. Sulemenirea lui Ciolacu. PSD nu are dinți. PSD era rău, cam ca AUR și dacă cerea și suspendarea lui Iohannis, era foarte greu să îi conbini cu PNL. Acum USR pare dușman. Nimeni nu își imagina că ne va spune un Ministru al Sănătății ceea ce stiam. Cu falsificari de cifre si toate astea.”

Ion Cristoiu: Pentru interesul nostru trebuie să plece Cîțu și să vină un ministru care nu este angajat în bătălia pentru putere din PNL. Până în toamnă când va fi acel concret, Cîțu o sa facă zeci de concesii.