• Autorităţile de la Berlin au anunţat că Ucraina poate folosi armele germane pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei.
  • Decizia a fost luată după ce mai mulţi aliaţi NATO, inclusiv SUA, au arătat că sunt dispuşi să relaxeze regulile privind armele.
  • Italia a anunţat că nu sprijină ideea şi nici nu intenţionează să trimită trupe în Ucraina.

La fel ca decizia SUA, Ucraina poate folosi armele pentru a lovi ţinte din spatele graniţei, dar numai pentru a apăra Harkov de atacurile din nord, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului german.

„Suntem împreună convinşi că Ucraina are dreptul, garantat de dreptul internaţional, de a se apăra împotriva acestor atacuri. Pentru a face acest lucru, poate folosi şi armele furnizate în acest scop, în conformitate cu obligaţiile sale legale internaţionale, inclusiv pe cele furnizate de noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit, potrivit Sky News.

În interiorul NATO există şi ţări care se împotrivesc utilizării armelor occidentale pe teritoriul Rusiei. Italia a anunţat că nu sprijină ideea şi nici nu intenţionează să trimită trupe în Ucraina.

Recomandări

NU SE TERMINĂ LUPTA
CE FACI ÎN WEEKEND LA PARIS?
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
ZELE MEETS TRUMP
DISCUȚIILE CONTINUĂ

Citește și