• Pentru prima dată de la Războiul Rece, Germania și-a actualizat planurile de război.
  • În condiții de război, recrutarea obligatorie în armată ar fi reintrodusă.
  • Se prezintă măsuri de protecție civilă, inclusiv transformarea stațiilor de metrou în buncăre improvizate și pregătirea spitalelor pentru un aflux de pacienți.

Stațiile de recrutare, raționalizarea și metroul transformat în buncăr. Pentru prima dată de la Războiul Rece, Germania și-a actualizat planurile în cazul în care ar putea izbucni un conflict în Europa, miniștrii citând amenințarea Rusiei, scrie CNN.

Documentul de 67 de pagini, cunoscut sub numele de Directiva-cadru pentru apărarea generală și lansat în această săptămână, prevede transformarea completă a vieții de zi cu zi pentru cetățenii germani în caz de război.

Este un alt semn al modului în care Germania, care a avut o atitudine ferm antimilitaristă de la al Doilea Război Mondial, a fost forțată să își adapteze politica de securitate și militară în urma războiului Moscovei împotriva Ucrainei .

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

În condiții de război, recrutarea obligatorie în armată ar fi reintrodusă și muncitorii calificați în vârstă de peste 18 ani ar putea fi obligați să lucreze în anumite locuri de muncă, inclusiv în brutării și oficii poștale – precum și să fie împiedicați să renunțe la locurile de muncă. Medicii, psihologii, asistentele și veterinarii pot fi, de asemenea, reutilizați în funcții militare și de serviciu public.

Ar fi introdusă și raționalizarea. În cazul scăderii proviziilor de alimente, guvernul ar stoca alimente pentru a oferi cetățenilor „o masă caldă pe zi” pentru o perioadă de timp nedezvăluită, potrivit documentului. Rezervele federale ar include alimente precum orezul, legumele și laptele condensat.

Alte resurse cheie, cum ar fi benzina și petrolul, ar putea fi, de asemenea, raționalizate cu ajutorul cupoanellor, dacă acestea devin rare.

De asemenea, se prezintă măsuri de protecție civilă, inclusiv transformarea stațiilor de metrou în buncăre improvizate și pregătirea spitalelor pentru un aflux de pacienți.

Dezvăluind planurile, Ministrul german de Interne Nancy Faeser a spus că este necesar ca țara ei să se înarmeze mai bine în fața agresiunii ruse.

„Agresiunea rusă a schimbat complet situația securității în Europa – în primul rând printre partenerii noștri din estul UE și NATO, cum ar fi în statele baltice, dar și din cauza amenințărilor hibride precum atacurile cibernetice, spionajul și dezinformarea”, a spus ea.

„Pe lângă toate măsurile de protecție ale autorităților noastre de securitate și descurajarea și apărarea militară, trebuie, prin urmare, să consolidăm și mai mult protecția civilă”.

Documentul avertizează că spitalele din Germania ar trebui să se pregătească pentru a trata un număr mare de pacienți pe o perioadă lungă de timp.

Acesta adaugă că, în cazul izbucnirii războiului, populația germană nu poate conta pe „ajutor organizat de guvern” care va fi furnizat imediat, din cauza posibilității „ca pagube să apară simultan într-un număr mare de locații”.

Prin urmare, se spune că civilii trebuie să fie pregătiți să se ajute singuri în primul rând, și să ofere ajutor vecinilor acolo unde este posibil.

Subsolurile, parcările subterane și stațiile de metrou ar trebui folosite ca buncăre temporare, se arată în document, adăugând că atacurile ar putea avea loc cu „timpi de avertizare extrem de scurți”.

Mass-media digitală și de difuzare din Germania vor fi obligate prin lege să partajeze imediat informații importante guvernamentale. În calitate de radiodifuzor de stat al Germaniei, Deutsche Welle ar fi obligat din punct de vedere legal să furnizeze guvernului informații cu privire la orele de difuzare pentru anunțarea noilor legi, reglementări și actualizări.

Autoritățile vor avea puterea de a evacua civilii în anumite zone – deși familiile nu ar trebui separate, se arată în document.

În timp ce serviciile meteo germane sunt de așteptat să continue chiar și în caz de urgență, autoritățile ar putea interzice sau restricționa publicarea prognozelor.

„Pregătit de război până în 2029”

Planurile actualizate ale Germaniei în timpul războiului vin în momentul în care președintele rus Vladimir Putin prezintă o amenințare continuă la adresa securității Europei. Războiul său din Ucraina este în al doilea an, fără un sfârșit concludent și se tem că acest conflict s-ar putea răspândi într-un război mai larg care va implica participarea NATO.

Miercuri, Ministrul german al Apărării Pistorius a fost citat de ziarul Der Spiegel spunând: „Trebuie să fim pregătiți pentru război până în 2029”.

Pistorius a adăugat: „Nu trebuie să credem că Putin se va opri la granițele Ucrainei când va ajunge atât de departe”.

În mod similar, voci din interiorul Guvernului britanic au exprimat nevoia de a fi pregătiți pentru război. Fostul secretar al Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a declarat în februarie că „se apropie războiul” în Marea Britanie până la sfârșitul deceniului, deoarece a cerut investiții mai mari în apărare.

În ultimele săptămâni, Rusia a emis unele dintre cele mai severe avertismente către Occident de până acum, în lumina că unii dintre aliații Ucrainei au dat Kievului permisiunea de a-și folosi armele pentru a lovi ținte limitate în interiorul teritoriului rus.

Putin a descris miercuri furnizarea de armament occidental ca fiind un „pas foarte serios și periculos”, despre care a spus că ar putea duce la înarmarea Moscovei inamicilor.

Liderul rus a subliniat în mod special o întrerupere a relațiilor Rusiei cu Germania, susținând că apariția tancurilor germane în Ucraina a avut ca rezultat un „șoc moral, etic”, deoarece „atitudinea față de [Germania] în societatea rusă a fost întotdeauna foarte bună”

„Acum, când spun că vor mai apărea niște rachete care vor lovi ținte pe teritoriul Rusiei, acest lucru, desigur, distruge în cele din urmă relațiile ruso-germane”, a adăugat el.

Citește și