• Liderii federali și de stat se vor întâlni marți pentru a stabili noi măsuri.
  • Restricțiile de contact pentru cei vaccinați și recuperați, pe ordinea de zi.
  • Germanii sunt îngrijorați cu privire la menținerea infrastructurii critice.

Liderii germani iau în considerare, printre alte măsuri, restricții mai stricte privind contactele și o campanie accelerată de vaccinare, după ce experții au avertizat că varianta Omicron a coronavirusului poate duce sistemul la limită. Cancelarul Olaf Scholz a declarat că susține decizia probabilă a unei reuniuni a liderilor federali și de stat, planificată pentru marți, de a restricționa contactele private pentru cei care au fost vaccinați sau care au fost infectați și s-au vindecat.

Scholz a declarat că reuniunea se va concentra, de asemenea, pe continuarea funcționării instituțiilor critice, cum ar fi spitalele, secțiile de poliție și furnizorii de electricitate, în cazul unui număr mare de infecții, precum și pe distribuirea mai multor vaccinuri de rapel.

Conform unui document consultat de Reuters, accesul la restaurante, teatre și alte locuri culturale va rămâne deschis pentru cei vaccinați și care au trecut prin boală, dar vor fi limitați la maximum zece persoane, începând cu 28 decembrie. Cluburile și discotecile vor fi, de asemenea, închise, se arată în document.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

„Marile petreceri de Revelion nu vor putea avea loc în acest an”, a declarat premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Hendrik Wuest. Grupul consultativ științific al guvernului a declarat duminică că este necesar să se limiteze și mai mult contactele, datele de până acum arătând că doar vaccinurile de rapel nu vor fi suficiente pentru a limita răspândirea virusului.

Un purtător de cuvânt al Crucii Roșii germane a avertizat asupra unei situații din ce în ce mai grave, pe măsură ce tot mai mulți membri ai personalului de urgență, dintre care 90% sunt vaccinați, sunt infectați, în timp ce unitățile de terapie intensivă și camerele de urgență sunt la limita capacității lor.

„Situația pune la grea încercare atât fizic, cât și psihologic personalul serviciilor de urgență”, a declarat purtătorul de cuvânt. Federația germană a spitalelor (DKG) a avertizat, de asemenea, că cel de-al cincilea val ar putea aduce o dublă lovitură pentru sistem: pacienți grav bolnavi și deficit masiv de personal din cauza infecțiilor cu coronavirus.