• Germania a anunțat că intenționează să elimine treptat componentele fabricate de giganții chinezi din domeniul telecomunicațiilor Huawei și ZTE din rețeaua sa wireless 5G.
  • Această decizie poate crește tensiunile dintre Germania și China, principalul său partener comercial.
  • Decizia face parte din eforturile Germaniei de a reduce riscurile de securitate asociate componentelor străine din infrastructura sa critică și de a reduce dependențele unilaterale.

Germania a anunțat că intenționează să elimine treptat componentele fabricate de giganții chinezi din domeniul telecomunicațiilor Huawei și ZTE din rețeaua sa wireless 5G în următorii cinci ani, din cauza preocupărilor legate de securitatea națională.

Decizia face parte din eforturile Germaniei de a reduce riscurile de securitate asociate componentelor străine din infrastructura sa critică și de a reduce dependențele unilaterale, scrie CNN.

Această decizie poate escalada tensiunile dintre Germania și China, principalul său partener comercial. Recent, Berlinul a intervenit în vânzarea unei filiale către o întreprindere de stat din cauza preocupărilor legate de securitatea națională, provocând critici din partea Beijingului. Măsura Germaniei urmează „exemplul” SUA, Regatului Unit, Australiei și Japoniei, care au restricționat participarea Huawei la rețelele lor 5G din cauza temerilor legate de un potențial spionaj.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Până la sfârșitul anului 2026, componentele de la Huawei și ZTE nu vor mai fi utilizate în „nucleul” rețelelor mobile 5G. Până la sfârșitul anului 2029, eliminarea acestor componente se va extinde la „rețelele de acces și transport”.

Citește și