• Gheorghe Flutur spune că principala problemă a lui Florin Cîţu a fost relaţia sa cu filialele.
  • Vorbind despre Nicolae Ciucă, acesta a spus că are spirit de echipă.
  • Flutur spune că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat în criza PNL în vreun fel.

„Formula cea mai stabilă este ca premierul să fie şi preşedinte de partid”, declară liderul interimar al PNL, Gheorghe Flutur. El afirmă că Nicolae Ciucă nu este un om conflictual. Congresul extraordinar va avea loc pe 10 aprilie, după ce Florin Cîţu şi-a dat demisia.

Gheorghe Flutur spune că Nicolae Ciucă este un om cu spirit de echipă.

„Premierul Ciucă este un om care s-a integrat foarte bine în PNL şi în haina de prim-ministru. Cred că cel mai important lucru este măsurătoarea din sondaje. Deci e un om ferm, hotărât, foarte serios, riguros, nu este un om conflictual, un om care este, după cum am văzut, un liant în această coaliţie, important pentru un lider. Vom vedea opţiunea domniei sale, eu respect foarte mult performanţa, voinţa şi spiritul de echipă al lui Nicolae Ciucă”, spune, la RFI, Gheorghe Flutur.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Întrebat dacă scenariul în care preşedintele PNL ar deţine şi funcţia de premier ar fi cel mai bun, liberalul a răspuns: „Viaţa a arătat că asta este formula cea mai stabilă, mai ales că noi trebuie să convieţuim într-o coaliţie politică. Dacă ai fi singurul partid de la guvernare, ai putea să prioritizezi, poate, altfel lucrurile, dar atunci când e o coaliţie, pentru coerenţă, pentru a fi o legătură mai bună între ce decide coaliţia şi ce trebuie să pună în aplicare Guvernul, soluţia ca premierul să fie şi preşedinte de partid a arătat că este soluţia de durată şi care acordă stabilitate”.

Reporter: Dar nu e o situaţie foarte stranie în PNL? Pentru că acum şase luni îl vedeam pe Florin Cîţu înconjurat de toţi liderii importanţi ai partidului, iar acum, după o jumătate de an, aproape toată lumea l-a abandonat, într-un timp foarte scurt. Ce să înţeleagă alegătorii PNL?

Gheorghe Flutur: Poate fi şi asta, dar aş vrea cei care ne ascultă şi alegătorii noştri să vadă şi capacitatea PNL de a schimba, de a îmbunătăţi lucrurile din mers. Ce nu merge sau ar vrea să meargă mai bine se întâmplă, deci cred că asta ar trebui să fie problema, PNL este un partid dinamic şi asta e valabil şi pe viitor, când ceva vede că nu merge, găseşte soluţii. De ce să stăm patru ani de zile şi după aia să facem critici interne, ce a mers şi ce nu a mers? (…)

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis s-a implicat în criza din PNL?

Gheorghe Flutur: În nici un fel. Nu m-am întâlnit, n-am stat de vorbă. Nu a avut nici o treabă preşedintele în ce se întâmplă astăzi în PNL.

Reporter: Dar e greu de crezut că preşedintele Klaus Iohannis, care e foarte apropiat de PNL, este străin de evenimentele de acum din partid. Mai ales că e vehiculat numele lui Nicolae Ciucă pentru şefia PNL, Ciucă fiind de altfel apropiat de Klaus Iohannis.

Gheorghe Flutur: Astea sunt nişte presupuneri, am văzut şi eu în spaţiul public, eu nu am la cunoştinţă aşa ceva. Evident că se ştie din spaţiul public ce se întâmplă, dar eu sunt convins că atâta timp cât PNL-ul are viteză de reacţie şi într-o săptămână sper să închidem şi să închidem bine problema, nu va fi o problemă. Sigur că nu suntem de aplaudat, ca să fiu sincer, că nu ne pune nimeni la gazeta de perete pentru ce am făcut noi zilele astea, dar dacă vom îndrepta lucrurile, eu sunt convins că şi domnul preşedinte Iohannis va înţelege.

Reporter: A fost mandatul lui Florin Cîţu de preşedinte al PNL un accident?

Gheorghe Flutur: Când am pornit la drum, am pornit optimişti şi eu cel puţin am văzut în finanţistul, în omul deschis, omul care a agreat libera iniţiativă, tot ce înseamnă atribute ale liberalismului modern şi în continuare trebuie să subliniez că are foarte multe părţi bune domnul Cîţu, însă problema cred că este a relaţiei cu partidul, cu baza partidului, cu filialele, de aici a venit şi această nemulţumire, poate, dacă mă întrebaţi pe mine, ar fi trebuit gestionată altfel.