• Premierul italian Giorgia Meloni a promis duminică să „relanseze” cooperarea cu China, semnând un plan de acţiune pe trei ani.
  • Meloni a făcut anunţul în timpul unei întâlniri cu premierul chinez Li Qiang, în timp ce Roma încearcă să îmbunătăţească legăturile comerciale cu Beijingul.
  • Memorandumul de cooperare semnat de Italia şi China „include sectoare industriale strategice”, a declarat Meloni.

Premierul italian Giorgia Meloni a promis duminică să „relanseze” cooperarea cu China, semnând un plan de acţiune pe trei ani în timpul primei sale vizite oficiale la Beijing de la preluarea mandatului, scrie Reuters.

Meloni a făcut anunţul în timpul unei întâlniri cu premierul chinez Li Qiang, în timp ce Roma încearcă să îmbunătăţească legăturile comerciale cu Beijingul după ce a ieşit anul trecut din programul de investiţii în infrastructură Belt and Road al preşedintelui Xi Jinping.

Liderul italian a declarat că vizita sa a fost o „demonstraţie a voinţei de a începe o nouă etapă, de a relansa cooperarea noastră bilaterală”. Planul de acţiune îşi propune să experimenteze noi forme de cooperare, a adăugat ea într-o înregistrare video difuzată de televiziunea de stat italiană RAI.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

Memorandumul de cooperare semnat de Italia şi China „include sectoare industriale strategice”, a declarat Meloni.

Meloni, care vede în investiţiile chineze o modalitate de a stimula creşterea economică a Italiei, se va întâlni cu preşedintele Xi Jinping şi a participat la un forum de afaceri Italia-China, la care au fost invitate companii italiene.

În 2019, Italia a devenit singura ţară din Grupul celor Şapte care s-a alăturat Iniţiativei Belt and Road, dar s-a retras anul trecut sub presiunea SUA.

Citește și