• Grecia a interzis miercuri „terapia de conversie” pentru minori, care vizează suprimarea orientării sexuale.
  • Guvernul a elaborat o strategie naţională care se întinde până în 2025 privind reformele de promovare a egalităţii de gen în Grecia, o ţară în mare parte conservatoare.
  • Canada, Noua Zeelandă şi Franţa au incriminat terapia de conversie la începutul acestui an.

Grecia a interzis miercuri „terapia de conversie” pentru minori, care vizează suprimarea orientării sexuale sau a identităţii de gen a unei persoane. Psihologii care încalcă legea riscă chiar şi închisoarea.

Terapia de conversie” fusese condamnată atât de comunitatea gay, bisexuală şi trans din întreaga lume, cât şi de experţii din sănătate, scrie Reuters.

Conform proiectului de lege aprobat de Parlamentul elen, psihologii sau alţi profesionişti din domeniul sănătăţii au nevoie de consimţământul explicit al unei persoane pentru a efectua un astfel de tratament şi riscă amenzi şi pedepse cu închisoarea dacă încalcă legea.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Guvernul a elaborat o strategie naţională care se întinde până în 2025 privind reformele de promovare a egalităţii de gen în Grecia, o ţară în mare parte conservatoare.

Canada, Noua Zeelandă şi Franţa au incriminat terapia de conversie la începutul acestui an.

Au existat unele tratamente false care afirmau că, atunci când un minor a ales o orientare sexuală diferită, părinţii săi ar putea, se presupune, să procedeze la tratamente pentru ca acest copil să „revină la normalitate” , a declarat ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, în faţa Parlamentului, săptămâna aceasta.

„Evident, aceste tratamente nu numai că nu sunt o terapie, dar nu sunt nici susţinute ştiinţific”, a spus ministrul.

Proiectul de lege interzice, de asemenea, publicitatea pentru astfel de practici.

Plevris a adăugat că Grecia intenţionează, de asemenea, să interzică intervenţiile chirurgicale asupra copiilor intersexuali şi a bebeluşilor născuţi cu cromozomi atipici care le afectează anatomia reproductivă într-un mod care nu se potriveşte cu definiţia normativă de bărbat sau femeie.