• Noaptea trecută, situația incendiilor la granița dintre Bulgaria și Grecia s-a înrăutățit din nou din cauza vântului puternic.
  • Focul s-a extins din nou pe teritoriul Bulgariei.
  • Ieri, au fost trimise, de asemenea, echipe terestre din Grecia, dar acestea au întrerupt operațiunile după ce au auzit un tunet, suspectând explozia unei grenade.

Autoritățile au ordonat luni evacuări multiple din cauza unui incendiu de vegetație pe insula Evia din sudul Greciei, condițiile înrăutățindu-se după căderea nopții, când avioanele și elicopterele de stingere a incendiilor nu au putut opera, scrie The Washington Post.

Serviciul de pompieri a declarat că evacuările au fost ordonate în patru zone muntoase din sudul insulei, situată la aproximativ 90 de kilometri nord-est de Atena. Câteva sute de pompieri și voluntari au fost mobilizați.

Evia a fost lovită de incendii masive de vegetație în 2021 și a suferit, de asemenea, pagube importante vara trecută. Incendiul de luni a urmat valurilor de căldură succesive din sudul Europei în ultimele săptămâni.

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

„Ne aflăm în inima sezonului de incendii și, potrivit experților, condițiile vor deveni mai dificile în următoarele câteva (săptămâni)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri, Vassilis Vathrakogiannis.

El a declarat că 16 avioane de stingere a incendiilor și 10 elicoptere au operat în Evia înainte de căderea nopții.

Citește și