• Programul teraselor s-a prelungit de la ora 23 la ora 24, a spus, vineri, Premierul Orban
  • Reprezentanții restaurantelor spun că această măsura va da încredere clienților
  • Din cauza restricțiilor, încasările sunt de 25% față de anul trecut

Guvernanții îți dau voie să stai o oră în plus la terasă. Practic, termenul s-a prelungit până la miezul nopții.

După pierderi de minimum 80% din cifra de afaceri, industriei HoReCa i se mai dă o gură de oxigen.

Mircea este asistent manager la un restaurant din Centrul Vechi. Închiderea cu 3 ore înainte de program și numărul redus de mese i-au scăzut încasările cu 75%, comparativ cu vara lui 2019, spune el. În aceste condiții, ora în plus este încă un pas spre normalitate.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Mircea, asistent manager restaurant Carul cu Bere: „A fost o măsură, din punctul meu de vedere, benefică. Legea care s-a dat, închiderea la ora 24, a fost ok pentru că clienții au început să prindă încredere. Seara nu prea veneau la restaurant.“

„E ceva super tare în special pentru firme, pentru că clienții stau mai mult“, „Cred că este o măsură bună atât pentru noi, populația cât și pentru agenții economici. Cred că ar fi trebuit să fi fost luată o măsură la nivel local, exclusiv pentru acele situații stricte, în care chiar nu s-ar fi respectat regulile distanțării sociale“, sunt câteva din părerile oamenilor.