• Marian Cucşa a depus un proiect de lege pentru a-i ajuta pe antreprenorii dn HORECA
  • Iniţiativa a fost respinsă de deputații din Comisia de Buget, Finanţe şi Bănci
  • Proiectul viza scutirea antreprenorilor HORECA de la plata impozitelor pentru 3 ani

Antreprenorii au ajuns în culmea disperării, iar unii din ei au pus lacătul pe uşă. Pierd şi ei şi angajaţii pe care i-au dat afară, dar pierde şi statul. Radu Benea are o sală de evenimente în Timişoara. Spune câţi bani plătea, înainte de pandemie, taxe şi impozite.

„Începem cu impozitul pe clădire, 132.000 RON/an. Impozit specific, 78.000 RON/an. Impozit angajaţi, ceea ce generează un impozit de aproximativ 504.000. Adunate, doar aceste trei impozite reprezentau pentru noi, peste 700.000 RON.”, a explicat acesta.

Când era deputat, Marian Cucşa a vrut să dea o mână de ajutor. A propus ca antreprenorii din industria ospitalităţii să aibă anumite facilităţi. Timp de trei ani, să nu plătească niciun fel de impozit.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Se schimbă şi comportamentul consumatorului, pentru că mulţi nu se vor mai duce la restaurant. Poate unii o să îşi gătească acasă şi nu o să mai meargă să mănânce la restaurante, spre exemplu, pentru că ţin de bani.”, a explicat Marin Cucșa, fost depputat.

Cu business-ul închis, Radu Benea, a sperat ca proiectul să devină lege. Dar, a primit aviz nefavorabil în Comisia de Buget, Finanţe.

„Ei ar trebui să ne susţină, pentru că dacă noi am ales să investim într-un domeniu gen HORECA, iar altcineva în producţie, ei pot să lucreze, 200 de oameni la bandă şi să genereze venit. Noi, nu.”, a mai adăugat Radu Benea, antreprenor.