• CE spune că deficitul bugetar va crește la 6,9% până la finalul anului.
  • CE sugerează guvernului să reducă cheltuielile și să mărească taxele.
  • România riscă să piardă banii din PNRR pentru că nu face proiecte.

Ce face Guvernul imediat după ce Comisia Europeană ne spune că trebuie să limităm cheltuielile, pentru că deficitul va crește până la 6,9%? Ciolacu iese la cumpărături.

Guvernul a dat o derogare pentru SRI și MAI să își cumpere mașini noi. Pe motiv că mașinile sunt vechi și că războiul de la granița României crește infracționalitatea și migrația ilegală. Iar toată distracția asta costă, de la bugetul de stat, 200.000 de lei. Iar pentru alte instituții, cum sunt STS și SIE, senatorii au pe masă un proiect care ar putea să le ofere dreptul de a folosi girofare albastre.

Un raport al Comisiei Europene atrage atenția că trebuie să reducem cheltuielile cu banii statului și guvernul să mai crească taxele pentru a acoperi găurile din buget.

Recomandări

„HARRY NU POATE GARANTA SIGURANȚA FAMILIEI”
CUM AJUNGI LA „PORTALUL SPRE IAD”?
A.I.-UL ADUCE TOT MAI MULTE PROBLEME
LASCONI CANDIDEAZĂ LA PREZIDENȚIALE
LE PEN CONDUCE ÎN SONDAJE
NY TIMES, CONTRA LUI BIDEN

Concluzia Comisiei este că România nu și-a respectat angajamentul de a reduce deficitul bugetar. Concret, când Ciucă și Ciolacu au preluat guvernarea, eram pe deficit de 4,4%, iar ei l-au dus la 5,7%. Acum, ne îndreptăm spre 6,9% până la finalul anului. Comisia ne spune că riscăm să pierdem banii din PNRR pentru că România are întârzieri foarte mari la implementarea proiectelor.

Serviciul Român de Informații (SRI) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vor primi derogare de la interdicția legală de achiziționare de noi autoturisme în acest an, potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență care ar putea fi adoptat joi de Guvern. Măsura este motivată printre altele de uzura mașinilor și de războiul de la granița cu Ucraina care poate duce la creșterea situației infracționale privind migrația ilegală și contrabanda.

Citește și