Guvernul federal continuă seria execuțiilor din acest an și stabilește datele a încă două, printre care și execuția primei femei pe teritoriu american după mai bine de 60 de ani. Lisa Montgomery va primi injecția letală pe 8 decembrie, informează BBC.

În vârstă de 52 de ani, Lisa Montgomery a fost condamnată în 2004 pentru comiterea unei crime odioase: a strangulat o femeie din statul Missouri, care era însărcinată în 8 luni, după care a tăiat-o și i-a furat copilul din pântece, ducându-l acasă și pretinzând ulterior că este al ei.

Femeia va fi a opta persoană executată în acest an, după 17 ani în care execuțiile au fost sistate. Începând cu anul 2003, SUA nu au mai administrat injecția letală niciunui condamnat la moarte.

Recomandări

SUA AJUTĂ ISRAELUL
ORBAN VS. LEYEN
STARSHIP FLIGHT 5 MISSION
CE E ÎN TREND?
CINE TE ÎNVAȚĂ SĂ ASCULȚI?
CEI 2 S: SEX&SPORT

În 1953 a fost executată ultima femeie în SUA, pentru crimă și răpire. Tot în același an a fost executată și Ethel Rosenberg, pentru spionaj, cele două fiind singurele două femei executate în ultimii 156 de ani.

Cea de-a doua execuție stabilită de guvernul federal este cea a lui Brandon Bernand, care a ucis doi tineri în 1999. Eel va primi injecția letală pe 10 decembrie.

Lisa Montgomery are probleme psihice, iar avocata acesteia consideră că măsura nu este una corectă. Abuzurile din copilărie, dar și faptul că a fost reprezentată slab la proces, au contribuit la această sentință, mai crede avocata.

Lisa Montgomery avea 36 de ani când a comis crima, ea fiind prietenă cu victima Bobbie Jo Stinnett, care creștea câini de rasă. Cele două s-au cunoscut pe internet și au schimbat păreri despre sarcină, pentru că Montgomery a pretins de asemenea că este gravidă.

Pe 16 decembrie 2004, Montgomery s-a dat drept cleintă și a mers în casa lui Bobbie Jo Stinnett și a comis faptele. O zi mai târziu ea a fost prinsă alături de copil, pretinzând că este al ei. Bebelușul a supraviețuit și a fost predat tatălui.

Autoritățile au stabilit atunci că Lisa Montgomery suferea de psihoză, sindrom bipolar și stres posttraumatic, pentru că în copilărie fusese abuzată de tatăl ei vitreg. În plus, avea leziuni cerebrale permanente bătăile îndurate de-a lungul vieții.