• Guvernul pregătește o schemă de ajutor pentru fimele străine
  • Scopul: Atragerea jucătorilor globali în România
  • Bugetul maxim al schemei: 3.75 miliarde de lei (750 milioane euro)
  • Numărul companiilor care ar putea beneficia de ajutor: 15
  • Companiile, obligate să creeze un minimum de locuri de muncă
  • Domenii vizate: Fabricarea produselor farmaceutice, fabricarea echipamentelor electrice, construcția de nave și bărci, fabricarea de aeronave și nave spațiale.

Guvernul caută firme străine. Vrea să le dea bani celor care vin și investesc în România. Sunt căutați cei care fac produse farmaceutice, cosmetice, ori care construiesc vapoare sau nave spațiale.

Guvernul caută să aducă jucători globali în domenii cheie. Arată într-un document că vrea să dea cel puțin 500 de milioane de lei, maximum 3.75 miliarde, unor companii care vin în România. Sunt 14 domenii cheie pentru care ar da bani.

Beatrice Filip, pilot companie aeriană: „Cunosc companiile de stat, am zburat pentru Tarom. Este o companie de la care am învățat foarte multe lucruri. Dacă nu zburam pentru Tarom, nu zburam pentru companiile externe, unde sunt de trei ani.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Este un lucru încurajator pentru studenții care sunt acum în facultăți. Avem studenți care sunt studenți la aeronautică, aerospațială.

Companiile din SUA au peste 1000 de oameni care au plecat din România, oameni care au învățat la noi. Pentru că statul român nu le-a oferit șansa să lucreze în țară, au plecat la alte companii. Poate Guvernul își începe planul pentru stimularea și dezvoltarea companiilor care vor să vină în România”.

Domeniile vizate