• Circa 23% din forţa de muncă lucrează în agricultură, iar industria înregistrează pierderi de 2 miliarde de euro anul acesta.
  • Beneficiarii schemei sunt producătorii agricoli care au înfiinţat culturi agricole în toamna anului 2023 sau în primăvara anului 2024.
  • Grantul acordat prin actul normativ este de 1.000 lei/ha.

Guvernul suplimentează cu 2 miliarde de euro bugetul Mi­nisterului Agri­cul­turii pentru pagubele provocate de secetă, conform unui document aprobat în şedinţa de guvern de miercuri.

Grantul acordat prin actul normativ este de 1.000 lei/ha şi reprezintă o valoare procentuală cuprinsă între 14,53 şi 24,31% din cheltuielile eligibile prevăzute în tehnologiile, cadru la culturi din recolta 2023-2024, scrie ZF.

Beneficiarii schemei sunt producătorii agricoli care au înfiinţat culturi agricole în toamna anului 2023 sau în primăvara anului 2024 şi deţin procese verbale de constatare a pagubelor produse de secetă de cel puţin 30%.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
DE CE NU IAU BAC-UL
VIN PLOILE
URSULA MERGE ÎN MOLDOVA
ISRAELUL VREA RIPOSTA

În paralel, agenţia de presă Bloomberg a publicat un raport prin care constată că România, o ţară lovită de secetă în ultimii ani, se confruntă de asemenea cu inundaţii pentru al patrulea an la rând.

Citește și