• Haga interzice reclamele care promovează produse și servicii pe bază de combustibili fosili.
  • Interdicția va fi aplicată tuturor serviciilor pe bază de benzină și motorină, inclusiv transporturi aeriene.
  • Măsura va intra în vigoare la 1 ianuarie 2025, iar Haga dorește să devină neutră climatic din 2030.

Haga este orașul care găzduiește Curtea Internațională de Justiție și e centrul administrativ al Olandei. De curând, consiliul local a decis să facă un pas simbolic, dar important către reducerea poluării și a emisiilor de gaze.

Știm că Haga dorește să devină neutră din punct de vedere al emisiilor care afectează clima. Ce au decis acum?

Consiliul Orașului a decis să interzică toate reclamele care au la bază sau cumva au legătură cu combustibili fosili, respectiv motorină, benzină, kerosen sau orice altceva. 

De exemplu, reclamele pentru transporturi aeriene, pentru vacanțe cu avioane sau chiar cu evapoare de agrement, celebrele Cruise Ship. Toate acestea pentru a împiedica sau pentru a limita pe cât posibil emisiile de gaze nocive pentru clima și pentru mediul înconjurător.

Recomandări

COLABORAREA E CHEIA
STAI, AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC
TRUMP SE VEDE CU MODI

De altfel, acesta este un proiect început de secretarul general ONU, Antonio Guterres, care a pornit cu mai mulți ani înainte o campanie pentru interzicerea țigărilor, țigaretelor, deci orice produs legat de nicotină și de fumat. Aceasta a avut succes și acest proiect, această inițiativă, este la baza deciziei de acum a Orașului Haga.

Ce speră să obțină prin aceasta?

Nu va intra în vigoare imediat, ci de la 1 ianuarie 2025 și orașul speră ca prin această inițiativă să dea un exemplu și altor orașe și guverne să introducă măsuri similare ca un prim sau al doilea pas pentru a reuși să ajungă la neutralitatea de carbon până în 2030. Cel puțin acesta este țelul Orașului Haga, dar oricum ar fi o inițiativă benefică, spun ei, pentru a contribui la reducerea încălzirii globale.

Citește și