• Într-o declarație comună de săptămâna trecută, mediatorii au afirmat că discuțiile ar putea avea loc pe 15 august la Doha sau Cairo.
  • Hamas a răspuns presiunilor din partea mediatorilor solicitând elaborarea unui plan bazat pe viziunea” lui Biden din luna mai.
  • Mediatorii ar trebui să impună acest lucru ocupației (Israelului) în loc să urmărească noi runde de negocieri sau noi propuneri”, se arată în declarația Hamas.

Hamas a declarat că orice reluare a discuțiilor privind încetarea focului în legătură cu conflictul din Gaza ar trebui să se bazeze pe planurile anterioare, mai degrabă decât pe organizarea de noi runde de negocieri, scrie BBC.

Săptămâna trecută, mediatorii internaționali din Qatar, Egipt și SUA au îndemnat Israelul și Hamas să participe la negocieri privind o încetare a focului și un acord de eliberare a ostaticilor pe 15 august. Israelul a răspuns joi, afirmând că va trimite o echipă de negociatori pentru a lua parte la reuniune. Negocierile au eșuat luna trecută, după ce au fost introduse noi condiții la cadrul prezentat de președintele american Joe Biden în luna mai.

Într-o declarație comună de săptămâna trecută, mediatorii au afirmat că discuțiile ar putea avea loc pe 15 august la Doha sau Cairo. Aceasta a făcut apel la Israel și Hamas să elimine toate lacunele rămase și să înceapă punerea în aplicare a acordului fără întârziere”.

Recomandări

ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
PLANUL LUI ZELENSKI
BOICOT ÎN UE
BACK TO OFFICE
SPRIJIN PENTRU GALAȚI
P. DIDDY E ARESTAT

Acesta a afirmat că un acord-cadru” bazat pe principii”, prezentat anterior de Biden la 31 mai, era gata – care propunea un acord care ar începe cu o încetare completă a focului și eliberarea unui număr de ostatici.

Într-o declarație, Hamas a răspuns presiunilor din partea mediatorilor solicitând elaborarea unui plan bazat pe viziunea” lui Biden din luna mai – în esență, acceptând să reia negocierile din punctul în care s-au oprit, mai degrabă decât pe baza unei noi inițiative.

Mediatorii ar trebui să impună acest lucru ocupației (Israelului) în loc să urmărească noi runde de negocieri sau noi propuneri care ar oferi acoperire pentru agresiunea ocupației și i-ar acorda mai mult timp pentru a-și continua genocidul împotriva poporului nostru”, se arată în declarația Hamas.

Citește și