• Londra este în stare de urgență după explozia de cazuri din capitala Marii Britanii
  • Un londonez din 30 este infectat cu coronavirus
  • Zilnic, sunt 8.000 de apeluri la numărul de urgență

Londra este sub asediul coronavirusului, după ce zilnic, peste 800 de oameni sunt internați în spitale.

Problema este că multe persoane au refuzat să poarte mască și să respecte regulile. Deși regulile spun că ar trebui să poarte, există o portiță legislativă legată de problemele medicale. Nu trebuia să dovedești că o ai și nu puteai fi întrebat, trebuia pur și simplu să spui că ai o anumită problemă”, a informat Andreea Deveau.

Din cauza excepției de care au profitat mulți britanici, situația s-a agravat. Acum nu mai poate fi invocată nicio problemă medicală.

„Suntem în situația în care nu avem destui șoferi pentru ambulanțe, primarul a adus aproximativ 100 de pompieri care să conducă ambulanțele ca să poată face față cererii. Sunt undeva la 8.000 de apeluri pe zi la serviciile de urgență, în contextul în care media de apeluri într-o zi aglomerată este de 5.000 – 5.500”, a mai adăugat românca.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În acest context, Boris Johnson a luat decizia de a înăspri măsurile și de a da Poliției londoneze dreptul de a-i amenda pe cei care nu respectă măsurile. Acum cei care au o problemă medicală trebuie să o dovedească, iar masca a devenit obligatorie în toate locurile publice.

„Chiar se verifică respectarea regulilor, ceea ce nu s-a făcut în ultimele 10 luni și iată unde suntem”, a mai spus Andreea Deveau.

Nici britanicii nu au excelat la comunicare. Primarul Khan a fost mai mult absent.

Pe Sadiq Khan nu prea l-am văzut să iasă, eu nu am simțit această prezență, prin urmare nu pot spune că a avut o campanie prea eficientă”, a spus în încheiere Deveau.