• Într-un studiu controversat, academicienii de la Harvard pun la înaintare date despre existența extratereștrilor.
  • Aceștia ar trăi printre noi, fiind capabili să se integreze cu ușurință.
  • Fenomenele aeriene neidentificate, abreviate UAP, sau OZN-urile, sunt considerate drept dovezi ale existenței și activității lor.
  • Raportul Harvard analizează 4 teorii posibile.

Extratereștrii ar putea trăi printre noi, potrivit unui nou studiu realizat de academicienii de la Harvard, scrie NY Post.

Studiul sugerează că extratereștrii ar putea de asemenea să trăiască sub pământ sau într-o bază înăuntrul Lunii.

Cercetătorii îi investighează și pe așa-numiții „cryptotereștri”; aceștia „s-ar deghiza ca oameni, ca să se integreze ușor printre noi, ar veni din viitorul Planetei Pământ sau ar putea fi descendenții dinozaurilor inteligenți”.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

„Extratereștrii își vizitează prietenii pe Pământ”

Studiul condus de Human Flourishing din cadrul Universității Harvard înaintează ideea că OZN-urile sau fenomenele aeriene neidentificate (UAP) ar putea fi nave cu extratereștrii care-și vizitează prietenii extratereștri stabiliți pe Pământ.

Studiul a fost realizat pentru a oferi o explicație alternativă „neconvențională” pentru UAP-uri și pentru a dezvolta o ipoteză privind însemnătatea lor, dar și asupra faptului că „UAP-urile” ar putea implica forme ne-umane de inteligență (NHI) care „sunt deja prezente pe Pământ” și care, într-un fel sau altul, „conviețuiesc cu noi”.

Raportul scrie că „autorul a devenit tot mai conștient de profunzimea dovezilor și a teoriilor care sprijină o altă explicație extraterestră”: ipoteza „cryptoterestră” (CTH) care susține că fenomenele aeriene neidentificate (UAP) pot reflecta activitățile formelor ne-umane de inteligență (NHI) ascunse aici pe Pământ (de exemplu, în subteran) și în împrejurimile sale”.

Cele patru teorii privind existența lor printre noi

Patru teorii privind viața extraterestră în apropierea oamenilor sunt de asemenea investigate.

  • Prima teorie face referire la „criptotereștrii umani”: o civilizație umană străveche avansată din punct de vedere tehnologic, care a fost în mare parte distrusă cu mult timp în urmă (de exemplu, de inundații), dar a continuat să existe sub formă de rămășițe.

  • A doua teorie face referire la „hominizi” sau „teropozi criptotereștri”: O civilizație non-umană avansată din punct de vedere tehnologic, constând într-un animal terestru care a evoluat pentru a trăi în furiș (de exemplu, sub pământ). Lucrarea sugerează că aceștia ar putea fi un descendent de hominid asemănător maimuțelor sau descendenți ai „dinozaurilor inteligenți necunoscuți”.

  • Cea de-a treia teorie face referire la „foști extratereștri” sau „criptotereștri extratemporali”. Aceștia ar fi ajuns pe Pământ din altă parte a Cosmosului sau din viitorul uman și s-ar fi ascuns în furiș, de exemplu, pe Lună. 

  • Teoria a patra, denumită CTH 4, sunt „Criptotereștri magici”: Entități care sunt mai puțin ca extratereștrii obișnuiți și mai mult ca „îngerii de pe Pământ”. 

Lucrarea spune că aceste teorii se referă la lumea locuită de oameni în moduri mai mult magice decât tehnologice, dând exemple de „zâne, elfi, nimfe”.

Academicienii ajung la concluzia că teoriile lor, în special sugestia privind existența spiridușilor, ar putea fi greu de acceptat de mulți oameni.

Cercetătorii adaugă: „Principalul punct slab al teoriei CTH 4 este ciudățenia sa totală, în special pentru cititorii educați să se limiteze la explicații în limitele standard ale fizicii. 

„În timp ce credința în extratereștri este sustenabilă, credința în zâne sau lucruri asemănătoare pur și simplu nu este o opțiune reală pentru mulți oameni de știință”.

Lucrarea, intitulată „The cryptoterrestrial hypothesis: A case for scientific openness to a concealed earthly explanation for Unidentified Anomalous Phenomena” nu a fost încă supusă unui peer review.

Citește și