• Gruparea Hezbollah a dat vina pe Israel pentru explozia pagerilor, promite răzbunare.
  • Pierderile Hezbollah: 12 morți, aproape 3.000 răniți în explozia pagerilor din Liban.
  • Ambasadorul Iranului în Liban, Mojtaba Amani, a fost grav rănit.

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și aproape trei mii au fost rănite când pagerele deținute de membrii grupării Hezbollah din Liban au explodat marți după-amiază, în ceea ce pare a fi un atac coordonat pe scară largă atribuit Israelului. Printre cei 200 de răniți grav este și ambasadorul Iranului în Liban, Mojtaba Amani. Israelul a refuzat să comenteze detonațiile, dar exploziile simultane au avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce cabinetul israelian a extins obiectivele războiului din Gaza pentru a include întoarcerea locuitorilor strămutați de atacurile Hezbollah din nordul Israelului la casele lor.

Ce se știe despre atacul asupra Hezbollah și cum complică situația de securitate din regiune?

Este unul dintre cele mai sofisticate atacuri. Conform CNN, Israelul este responsabil de acest atac efectuat asupra grupării Hezbollah. Aceste pagere au fost importate de la o companie din Taiwan. Fondatorul acestei companii a spus că au fost produse sub licență în Europa, dar fără să dea detalii despre ce țară este vorba. Ceea ce se știe în acest moment este faptul că undeva în fabrică sau pe timpul transportului, acestor pagere le-a fost atașat explozibil. Ieri, la ora 15:00, aproximativ 3.000 de pagere au primit un mesaj, moment în care acestea au explodat. Peste 200 de persoane sunt în stare gravă, printre care și Ambasadorul Libanului. 12 persoane au murit.

Hezbollah nu doar că dă vina pe Israel, dar promite și răzbunare. Aceștia au lansat peste 2.000 de rachete asupra nordului Israelului de la începutul războiului și mii de oameni au fost evacuați. Iranul a promis că o intervenție terestră a Israelului în Liban va duce la o implicare la Iranului în război.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Citește și