• Cercetători din Mexic şi Columbia spun că hipopotamii lui Pablo Escobar sunt periculoşi pentru columbieni
  • În anii 80, Escobar importa un mascul şi trei femele hipopotami. În prezent, numărul a ajuns la 80
  • Între 2011 şi 2019 au fost castrați patru masculi şi două femele, însă nu a avut nici un efect

Influenţele lui Pablo Escobar se simt şi acum pe teritoriul Columbiei, la aproape 30 de ani de la moartea sa. Chiar şi în cele mai neaşteptate forme. 

Acest paradis din America de Sud este un habitat perfect pentru hipopotami. Însă nu ar trebui să fie aici. Hipopotamii făceau parte din grădina zoologică privată a lui Escobar.

Acum ei au devinit un pericol iminent pentru columbieni. Este concluzia autorilor unui studiu realizat de cercetători din Mexic şi Columbia. El a fost publicat în revista Biological Conservation şi recomandă ca hipopotamii lui Escobar să fie eutanasiaţi. Asta pentru că hipopotamii au efecte negative asupra mediului.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Unul dintre motive este acela că hipopotamii reprezintă un risc pentru siguranţa oamenilor. O femeie de 45 de ani a fost rănită în urmă cu câteva luni de un hipopotam. În plus, aceştia pot transmite chiar şi boli.

Murdăria lor infectează apa şi acest lucru dăunează peştilor şi chiar şi oamenilor, mai spune studiul.

Alţi oameni de ştiinţă vor să lanseze un program extins de castrare. În anii 80, Escobar importa un mascul şi trei femele hipopotami, alături de alte animale exotice de la ferma sa.

După moartea sa, multe dintre animale au fost scoase din ţară sau mutate. Hipopotamii au fost lăsaţi în urmă. Erau prea greu de transportat.

Între anii 2011 şi 2019 s-au castrat patru masculi şi două femele însă nu avut niciun impact asupra înmulţirii acestora.

Cercetătorii spun că numărul a ajuns de la 35 în 2012 la 80 în prezent. În plus, s-au răspândit pe teritoriul Columbiei.