• Reprezentanții HORA au cerut 20% din cifra de afaceri a anului trecut
  • Industria HoReCa a purtat discuții pentru a primi 350 de mil. de euro de la Guvern
  • Cifra de afaceri a industriei a scăzut cu 70% față de anul trecut

Trei sute cincizeci de milioane de euro. Este suma pe care industria HoReCa o cere Guvernului ca să se pună cât de cât pe picioare.

Înseamnă o cincime din pierderile pe care le-au avut în 2020 față de 2019.
Daniel Mischie, președintele HORA, îți spune că banii vor ajunge când ministerele vor reuși să se pună de acord. Finanțele și Economia îi plimbă de la Ana, la Caiafa.

Daniel Mischie, președinte HORA: „Trebuie lansat de Ministerul Economiei. Domnul Tianu Burduja care este secretarul de stat de la Ministerul de Finanțe, care fost desemnat de primul ministru să se ocupe de acest proiect, așteaptă practic de la ministrul secretar de stat Pîrjol de la Ministerul Economiei să lanseze acest proiect.”

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

Răzvan Pîrjol, secretar de stat Ministerul Economiei și Turismului: „Marți ne-am văzut la Ministerul Finanțelor. Am convenit acest 20% ca plecare dacă vreți, dar iarăși, analiza va fi a Ministerului Finanțelor. Nu facem decât să fim inițiatori, Ministerul Economiei, să concepem schema, s-o gândim, iar cifrele effective vor fi văzute ulterior, de Consiliul Concurenței, trebuie trimis la Comisia Europeană și revenim.”

HoReCa mai are o cerere. Vrea ca Guvernul să scoată restaurantele de pe lista neagră unde pot apărea focare. Nu de alta, dar de acolo vin banii cei mai mulți în industrie.

Cifra de afaceri a scăzut cu 70% față de anul trecut, iar 40% dintre operatorii din HORECa au închis definitiv după primul val de restricții.