• Restaurantele, barurile și cafenelele s-au închis la interior.
  • Rămân deschise doar cele din hoteluri și doar pentru turiștii cazați.
  • Patronii din industria ospitalității ies iar în stradă, la București.

Industria ospitalității iese, astăzi, în stradă. Nemulțumiți că restaurantele, barurile și cafenelele s-au închis din nou, la interior, pentru cel puțin două săptămâni, patronii și angajații din HORECA se vor aduna diseară, de la ora 19.00, în Piața Victoriei.

Ninel Dănilă, inițiatorul protestului: „Din punctul nostru de vedere este singura formă de comunicare pe care o mai putem avea cu cei din Guvern. Nu este un protest, este o formă de a ne cere drepturile, pentru că data trecută când am fost închiși, ajutorul a venit foarte târziu sau aproape deloc.”

Dănilă spune că șomajul tehnic a venit după șapte săptămâni sub forma a 300 de lei pentru angajați restaurantului pe care îl reprezintă. De asemenea, el crede că nimeni nu s-a bucurat de programul IMM Invest, întrucât cei cu care a discutat i-au spus că nu au reșit să finalizeze proiectul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

De data aceasta, Executivul nu a făcut nicio promisiune clară cu privire la domeniul HoReCa.

Ninel Dănilă: „Vreau să subliniez un lucru. În perioada octombrie, noiembrie, decembrie, restaurantele aveau o perioadă de vârf și de acumulare pe care noi ne bazam (…) Aceasta este o perioadă cu petreceri corporate, cu Crăciun, Revelion. Aceste încasări erau vitale (…) Suntem blocați efectiv, nu există nicio soluție.”

Ninel Dănilă crede că soluțiile trebuie să vină de la Guvern, care a ales să închidă doar acest domeniu. El este de părere ca pentru a se vedea rezultate ar trebui ca Bucureștiul să intre în lockdown.