• Hunter Biden va fi audiat pe 13 noiembrie, după alegeri.
  • Riscă până la 25 de ani de închisoare și o amendă de 750.000 de dolari.
  • De asemenea, se va confrunta cu un proces pentru evaziune fiscală în California.

Hunter Biden urmează să fie audiat pentru infracțiunile legate de arme la câteva zile după alegerile din 2024. Judecătoarea federală Maryellen Noreika a stabilit data procesului pentru 13 noiembrie, conform unei ordonanțe a instanței de vineri, scrie CNN. Ziua alegerilor este 5 noiembrie.

Această programare menține consecințele condamnării lui Hunter Biden în centrul atenției în timpul sezonului electoral, în timp ce tatăl său, președintele Joe Biden, rămâne o figură politică importantă, chiar dacă nu mai candidează pentru realegere.

Hunter Biden se confruntă cu o pedeapsă maximă de până la 25 de ani de închisoare și o amendă de până la 750.000 de dolari. De asemenea, el are de înfruntat un al doilea proces federal pentru acuzații de evaziune fiscală în California, programat pentru septembrie, care ar putea complica sentința.

Recomandări

ȘCOALĂ SMART ÎN CIUGUD
ZELENSKI DĂ DIN CASĂ
CIUCĂ, LA ÎNCEPUT DE ȘCOALĂ
NATO CONDAMNĂ RUSIA
MUSK VREA STARSHIP PE MARTE
LAMAR LA SUPER BOWL

În instanța federală din Delaware, un juriu a votat unanim pentru condamnarea lui Hunter Biden în iunie pentru trei acuzații de infracțiuni legate de arme, menite să împiedice deținerea de arme de către dependenții de droguri. El a achiziționat o armă în octombrie 2018 și a declarat magazinului de arme că nu era dependent de droguri la acel moment.

Avocații lui Hunter Biden au anunțat că intenționează să conteste verdictul și legea din spatele acuzațiilor legate de arme, în încercarea de a răsturna condamnarea, dar acest lucru s-ar putea să nu amâne data condamnării.

Pedeapsa va fi stabilită de Noreika, numită în funcție de fostul președinte Donald Trump și confirmată cu suport bipartisan.

Legea federală îi cere să ia în considerare circumstanțele specifice ale infracțiunii, istoricul și caracteristicile inculpatului și necesitatea de a descuraja activitatea criminală viitoare și de a impune „respectul pentru lege”.

Procesul a expus un tablou critic al unui dependent de droguri cu o viață personală haotică. Procesul fiscal viitor, de asemenea, condus de procurorul special David Weiss, va reveni probabil asupra acestor teme.

Președintele are puterea de a comuta o sentință sau de a acorda o grațiere, deși Biden a declarat anterior că a exclus posibilitatea de a-și grația fiul.

Citește și