• O clădire din Chişinău a ajuns să fie promovată greşit la Iaşi
  • Mai multe ONG-uri ieșene vor să promoveze turismul în zonă
  • Reprezentanții Primăriei: „Municipiul Iași este înfrățit cu Chișinăul”

Să vezi și… să nu crezi! Confuzie la Iași: orașul se promovează cu o imagine din Republica Moldova. Hai, că nu e așa departe! Există și explicații…

Fără dubiu, ieșenii sunt cei mai iubitori, fie soare, fie ploaie. „Te iubesc, Iași”, scrie pe bannere, pe care apare și o clădire alb-negru din Chișinău.

Dan Postolea, purtător de cuvânt Primăria Iași: „Este o clădire în legătură cu care știm că se fac unele speculații. Într-adevăr este o clădire din Chișinău care seamănă izbitor cu o clădire de pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu persoanele și asociațiile care au creat designul acestui banner, mesajul implicit, dacă vreți al prezenței acelei clădiri pe acel material publicitar este de a aminti în acest fel faptul că Iașul este oraș înfrățit cu Chișinăul, oraș de care ne leagă o prietenie de suflet.”

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Chișinăul nu e singurul oraș înfrățit cu Iașiul. Pe banner ar fi putut să apară și imagini din Padova, Veliko Târnovo, Cernăuți sau Sevilla. În total, sunt 21 de orașe pe listă.