• Decizia Curții Supreme este definitivă. Acum, ANAF are cale liberă să recupereze prejudiciul de la Iohannis.
  • Din chiria imobilului, familia Iohannis a obținut peste 260.000 de euro.
  • Rodica Baștea a solicitat anularea unui certificat din 2008, prin care statul român a fost declarat moștenitor al imobilului.

Judecătorii Curții Supreme au decis astăzi că familia Iohannis trebuie să returneze banii obținuți din chiria spațiului comercial din Sibiu pierdut în instanță. Din chiria imobilului, familia Iohannis a obținut peste 260.000 de euro. Decizia Curții Supreme este definitivă. Acum, ANAF are cale liberă să recupereze prejudiciul de la Iohannis.

Spațiul comercial din Bălcescu 29 a aparținut familiei prezidențiale în perioada 1999 – 2016 și i-a adus venituri de peste 260.000 de euro din chirie.

„Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta-reclamantă Baştea Rodica împotriva deciziei nr. 1973 din 15 iunie 2023 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia I civilă, în contradictoriu cu intimaţii-pârâţi Statul Român prin Municipiul Sibiu reprezentat de Primar şi Statul Român prin Ministerul Finanţelor. Definitivă.”, se arată în soluția ÎCCJ din data de 24 septembrie 2024.

Recomandări

RÂSUL E MEDICAMENTUL
ÎNTÂLNIRE DE GRADUL 0
MBAPPE S-A ACCIDENTAT
ÎCCJ: IOHANNIS, BANII ÎNAPOI!
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”
SUA AJUTĂ UCRAINA

Această decizie a fost luată în cadrul unui litigiu care durează din 2016, inițiat de Rodica Baștea, o prietenă a familiei Iohannis din Miami, care contestă moștenirea imobilului situat pe strada Gheorghe Magheru 35.

Rodica Baștea a solicitat anularea unui certificat din 2008, prin care statul român a fost declarat moștenitor al imobilului. Între 1999 și 2008, casa a aparținut lui Ioan Baștea, soțul ei decedat, și Georgetei Lăzurcă, soacra președintelui Iohannis.

Curtea Supremă a respins recursul lui Baștea, confirmând decizia anterioară a Curții de Apel Alba Iulia, ceea ce face ca verdictul să fie definitiv[2][3].