• Ilfovul a intrat în scenariul roșu pentru a doua oară în ultimele două luni
  • Incidența îmbolnăvirilor în Ilfov a fost ieri, 2 martie, de 3,01
  • Numărul cazurilor internate la ATI este de 1.044, la nivel național
  • Experții avertizează că noua tulpină COVID e în cirrculație în toată țara

Capitala este din nou înconjurată de zone roșii. Județul Ilfov a depășit pragul infectărilor de 3 la mie.

Disconfortul îi afectează cel mai tare pe oameni. Faptul că ies din casă cu un scop precis, dar situația lor s-a schimbat de pe o zi pe alta. Cei care au copii care merg la școală au trebuit să găsească soluții peste noapte ca să-i știe în siguranță acasă. Și, din nou, disconfortul cumpărăturilor până la ora 21.

De asemenea, ei nu trebuie să uite de hârtii, mai ales că mulți dintre cei care stau în Ilfov muncesc în București. Adică, în altă localitate. Ca urmare, cei în această situație trebuie să aibă asupra lor legitimația de serviciu, adeverința de la angajator sau o declarație pe propria răspundere. Și răbdare dacă la intrarea în localitate se fac iar cozi la filtru.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Acest lucru este valabil și pentru cei care vor să intre din București în Ilfov. Peste 4.500 de elevi fac naveta din București la școlile din Ilfov, ditre aceștia peste 1.500 merg la școlile private din județ. 

Ce înseamnă pentru afacerile din Ilfov această nouă închidere?

Afacerile din domeniul ospitalității riscă să se închidă. Ilfovul se apropie de jumătate de milion de locuitori, mai ales din cauza migrației celor din București. Și e în frunte în topul economic al țării.

În Ilfov sunt aproape 31.0000 de companii înregistrate. Pe locul 3 în țară ca număr. Și asta se vede și în cifra de afaceri. Bucureștiul a avut o cifră de afaceri de peste 570 miliarde lei în 2019, aflându-se pe primul loc și fiind urmat de Ilfov, cu aproape 112 miliarde lei. Ilfovul a ieșit din scenariul roșu acum o lună și 8 zile. Atât au putut business-urile locale să mai ia o gură de aer.