Imagini în premieră cu evacuarea din Senat a vicepreședintelui Mike Pence. Mulțimea furioasă striga „Spânzurați-l!”

Democrații au dezvăluit imagini tulburătoare, în premieră, cu atacul asupra Capitoliului, relatează The Guardian. Aceștia au prezentat imaginile miercuri, în cel de-al doilea proces de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Scenele dramatice îi înfățișează pe atacatori, care se avântă prin sălile Congresului, în căutarea vicepreședintelui de atunci Mike Pence și a lui Nancy Pelosi. Membrii grupurilor de extremă dreaptă au fost printre primii care au intrat în Capitol. Unii purtau echipament tactic, alții erau înarmați.

Mike Pence prezida o sesiune pentru a certifica victoria lui Biden. El a fost evacuat, împreună cu familia, la aproape 15 minute după ce atacatorii au călcat în incinta Capitoliului.

Mulțimea striga „Spânzurați-l pe Mike Pence!”. Aceste cuvinte au răsunat în Capitoliu, în timp ce în afara clădirii se construia o spânzurătoare improvizată.

„Pentru noi, s-ar putea să se fi simțit ca haos și nebunie, dar în acea zi a existat o tactică pentru nebunie”, a declarat congresmanul Jamie Raskin, directorul principal de acuzare.

Exit mobile version