• Suedia a anunțat că numai 7,3 la sută din populația capitalei Stockholm avea, la sfârșitul lunii aprilie, anticorpi de Covid-19.
  • Epidemiologul principal al Suediei, Anders Tegnell, a declarat că numărul este „puțin mai mic” decât se aștepta „dar nici foarte scăzut”
  • Studiul făcut de Agenția de Sănătate Publică a Suediei pentru a determina imunitatea de grup obținută s-a bazat pe 1.118 teste.

Chiar dacă Suedia a adoptat o strategie mai relaxată în timp de pandemiei, populația nu a dezvoltat suficienți anticorpi la coronavirus pentru a dobândi imunizarea de turmă, scrie CNN.

Autoritățile au anunțat că numai 7,3 la sută din populația capitalei Stockholm avea, la sfârșitul lunii aprilie, anticorpi la Covid-19.

Cifrele prezentate de Suedia sunt similare cu cele ale altor țări care au făcut astfel de studii și sunt cu mult sub pragul de 70-90 la sută de care ar fi nevoie pentru imunitatea de turmă, adaugă CNN.

Recomandări

HARRY MERGE ÎN UK
REPROȘURI ȘI DEZAMĂGIRI
ISRAEL A FĂCUT PAGERE
TAKE ME BACK IN TIME
LINIA LIBERTĂȚII
CE A.I. PREGĂTIT PENTRU AZI?

Epidemiologul-șef al Suediei spune că proporția populației imunizate este „ceva mai mică” decât erau așteptările, dar nu cu mult mai mică, poate cu unul-două procente.