• Serviciul de combatere a incendiilor din Columbia Britanică a declarat că echipele se luptă cu peste 300 de incendii,
  • Mai mult de jumătate dintre incendii sunt clasificate ca fiind scăpate de sub control.
  • Mii de locuitori se află în stare de alertă de evacuare, pregătindu-se să își părăsească locuințele la un moment dat.

Serviciul de combatere a incendiilor din Columbia Britanică a declarat că echipele se luptă cu peste 300 de incendii, iar mai mult de jumătate dintre incendii sunt clasificate ca fiind scăpate de sub control. Mii de locuitori se află în stare de alertă de evacuare, pregătindu-se să își părăsească locuințele la un moment dat, scrie The Guardian.

Incendiile de vegetație au forțat sute de persoane să își părăsească locuințele în cea mai vestică provincie a Canadei, iar oficialii avertizează că încă câteva săptămâni de temperaturi caniculare vor spori presiunea asupra echipelor de pompieri aflate deja în regiunea secetoasă.

Serviciul de combatere a incendiilor din Columbia Britanică a declarat că echipele se luptă cu peste 300 de incendii, iar mai mult de jumătate dintre incendii sunt clasificate ca fiind scăpate de sub control. Mii de locuitori se află în stare de alertă de evacuare, pregătindu-se să își părăsească locuințele la un moment dat.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

„Eforturile de stingere a incendiilor continuă să fie puse la încercare din cauza condițiilor calde și uscate și a vânturilor localizate”, a declarat serviciul pentru incendii de vegetație într-o actualizare. „Un val de căldură de trei săptămâni continuă și se așteaptă ca mai multe condiții calde și uscate să continue în cea mai mare parte a provinciei”.

Pe parcursul weekendului, 14 comunități din provincie au eclipsat sau au egalat recordurile zilnice de temperatură ridicată. Lytton, o comunitate care a fost complet incinerată de un incendiu de vegetație din 2021, a doborât un record vechi de 78 de ani când a atins 41,2C (106F) pe 21 iulie.

Serviciul pentru incendii din provincie a declarat că aproape 1 000 de pompieri din provincie au fost pe teren, ajutați de echipaje din Nova Scotia și Ontario, precum și din Noua Zeelandă și Australia.

Condițiile caniculare și uscate fac ca echipele să fie prinse într-o situație Whac-A-Mole, încercând să acorde prioritate atacurilor asupra noilor incendii, în timp ce se ocupă de incendiile existente în apropierea orașelor. O serie de fulgere au complicat și mai mult eforturile. Oficialii cred că au avut loc aproape 1 300 de descărcări electrice în provincie începând de săptămâna trecută, iar fulgerele sunt considerate a fi vinovate de aproape 90% din incendiile actuale.

Cu toate acestea, capriciile zilnice ale vremii înseamnă că provincia se descurcă mai bine decât anul trecut, când a trecut prin cel mai rău sezon de incendii de vegetație din istorie, cu 1,45 milioane de hectare (3,6 milioane de acri) arse.

Citește și